Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

ČOVIĆ ODLUČIO: Prvo odlikovanje HNS-a dobiće hrvatski premijer Andrej Plenković 

"Želja svih izaslanika je da se do kraja riješi Izborni zakon kojim bi se otvorio put od homogeniziranja do demokratiziranja", piše mostarska redakcija Večenjeg lista. 

Na posljednjem zasjedanju nevladine organizacije Hrvatski narodni sabor u Mostaru, usvojena je "Pravilnik o priznanjima i odlikovanjima". Utvrđeno je kako će najviše odlikovanje biti "Orden grba hrvatskog naroda u BiH s lentom i Velikom Danicom", a ovo odlikovanje prvi bi mogao dobiti hrvatski premijer Andrej Plenković.   

Kako piše mostarska redakcija Večenjeg lista, hrvatski premijer Plenković, ima neveće zasluge što je Visoki predstavnik, Christian Schmidt, nametnuo promjene izbornih pravila kojima je ojačao političku poziciju Hrvata u BiH. 

"Nikada u posljednjih četvrt stoljeća nije se toliko zahvaljivalo nekom hrvatskom lideru kao na zasjedanju HNS-a Andreju Plenkoviću. U svim govorima, osobito novog-starog predsjednika HNS-a Dragana Čovića, isticana je njegova uloga u spašavanju sunarodnjaka te politička i financijska pomoć projektima zdravstva, obrazovanja, pravima branitelja, Crkvi, kulturi koju daje njegova Vlada. HNS je usvojio deklaraciju u kojoj se zauzima za euroatlantski put te za federalističko uređenje BiH, a bošnjački unitarizam i srpski separatizam ocijenjeni su najvećom prijetnjom Hrvatima i državi BiH. Želja svih izaslanika je da se do kraja riješi Izborni zakon kojim bi se otvorio put od homogeniziranja do demokratiziranja", piše mostarska redakcija Večenjeg lista.