Bosnia and Herzegovina

DANAS ZASJEDA GLAVNI ODBOR SDP-a: Tuzlanski SDP osniva novu partiju

Danas će u centrali SDP-a BiH biti održana konstituirajuća sjednica novog saziva Glavnog odbora ove partie a jedna od glavnih tema biće i situacija u SDP-u u Tuzlanskom kantonu.

SDP je u Tuzlanskom kantonu već uveo Povjereništvo na čijem je čelu Dževad Hadžić, predsjednik Kluba zastupnika ove partije u Skupštini TK dok su iz partije isključenji Žarko Vujović i Husein Tokić koji su u Skupštini TK podržali novoformiranu petočlanu koaliciju predvođenu SDA. 

- Alternative nije bilo. Sada gore imamo Povjereništvo, ne postoji SDP Tuzlanskog kantona. Kantonalna organizacija je bila dio SDP BiH. Izvjesno je da će biti onih koji su nezadovoljni. Vidjet ćemo u kojoj mjeri. Mi nastojimo da saniramo štetu koja je nanesena SDP-u. SDP ne učestvuje u Vladi, učestvuju dva člana, poručio je nedavno predsjesnik SDP-a Nermin Nikšić.

S druge strane, protiv isključenja Vujovića i Tokića bio je Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a TK Enver Bijedić.

– Dajemo punu podršku Žarku Vujoviću i Huseinu Tokiću. Mi svi ovdje dajemo do znanja da ne podržavamo ovu Odluku (o isključenju Vujovića i Tokića, op.aut). Ukoliko predsjednik SDP-a i Glavni Odbor ne ponište ovu Odluku, mi ćemo biti prinuđeni da svoju političku karijeru tražimo u nekom novom političkom subjektu. To neće biti postojeći subjekt, već ćemo biti prinuđeni da osnujemo neki novi – rekao je Bijedić.

Načelnik Lukavca Edin Delić, također je najavio razlaz sa SDP-om i formiranje nove partije, koja, prema nezvaničnim informaijama, već broji više od 3.000 potencijalnih članova. 

(S.B.)

Football news:

Gasperini on two penalties for Juve: They are above any rules in Italy. Did we have to cut off our hands?
Sarri Pro 2:2 with Atalanta: We played with one of the best teams in Europe right now
Pep Guardiola: Manchester City have won a place in the Champions League on the pitch. I hope that UEFA will allow us to play
Atalanta extended their unbeaten streak to 14 games and is ranked 3rd in Serie A
Ronaldo scored his 27th goal in Serie A, converting a penalty in the game against Atalanta. Immobile has 29 balls
Sterling scored 27 goals for the season and broke his record. He scored a hat-trick against Brighton
Three Atalanta players have scored 15+ goals in the Serie A season. This is the best result since 1952