Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

DODIK I KALABUHOV U BANJOJ LUCI: 'Krajem septembra ću posjetiti Rusiju; dok smo mi u vlasti...' (VIDEO)

(...) a vjerujem da ćemo ostati, neće proći nijedan projekat u BiH dok se ne odobri pitanje prolaska gasovoda do Banje Luke."

  • Politika

  • Prije 7 min  Prije 4 min

  • 0

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Banjoj Luci sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovom, gdje su razgovarali o brojnim aktuelnim temama.

Između ostalog, Dodik i Kalabuhov komentarisali su jučerašnje ponašanje visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta tokom pres konferencije nakon posjete Goraždu.

Dodik je rekao novinarima da je ruskog ambasadora obavijestio da da je situacija u BiH potpuno zablokirana.

"Vidimo jednog razjarenog Schmidta koji se ponaša kako se ponaša. Vidim da je govorio da su političari smradovi. Ja sam razumio da su to oni u Federaciji BiH, a ne mi u RS-u, nas zove neke rakije da pijemo", kazao je Dodik.

Dodao je da je on shvatio da je Schmidt time mislio reći da su oni u RS-u "dobri momci".

"Međutim, on i dalje ostaje nelegalan visoki predstavnik. On ne može na taj način pribaviti svoj legitimitet", naveo je Dodik.

Otkrio je da krajem sljedećeg mjeseca planira ponovo putovati u Rusiju.

"Ja se pripremam da krajem sljedećeg mjeseca putujem ponovo u Rusiju na ranije dogovoreni sastanak. Sa Kalabuhovom sam razgovarao i na koji način riješiti pitanja vezana za gasovod. Bošnjaci u Vijeću ministara nisu htjeli da glasaju da se nakon 12 godina to nađe na dnevnom redu. Dok smo mi u vlasti, a vjerujem da ćemo ostati, neće proći nijedan projekat u BiH dok se ne odobri pitanje prolaska gasovoda do Banje Luke", poručio je Dodik.

Vezane vijesti