Bosnia and Herzegovina

DODIK POTPUNO PRIVATIZOVAO INSTITUCIJE RS-a: Evo kakvu zloupotrebu položaja je sada napravio...

Helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske koriste stranački funkcioneri SNSD-a kada obavljaju isključivo stranačke poslove.

Odlazak stranačkih fumkcionera SNSD-a na stranački sastanak u Teslić ponovo je otvorio pitanje društvenog odnosno ličnog i stranačkog vlasništva. Znaju li političari razliku i da li ona postoji?

Funkcioneri SNSD-a pretvorili institucije Srpske u stranačke organe

Ništa novo, stara praksa se samo nastavlja.

Helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske koriste stranački funkcioneri SNSD-a kada obavljaju isključivo stranačke poslove.

Posljednji primjer je let od Banjaluke do Teslića Milorada Dodika, Željke Cvijanović i Zorana Tegeltije, ali ne kao funkcionera Republike Srpske već SNSD-a.

Oni su letjeli na stranački sastanak u Teslić, prenosi BNTV.

U Helikopterskom servisu nisu odgovorili na pitanja u vezi sa ovim letom ali ranije su pojašnjavali da oni vode računa samo o tome ko ima pravo da koristi helikopter a ne i zašto.

U Transparensi internašnalu BiH pojašnjavaju da nema sankcija za ovakvo ponašanje jer je zakon prilagođen da odgovara strankama. Izbrisana je, kažu, granica između stranke i države a republički i budžeti države se koriste u stranačke svrhe.

Slična situacija je sa službenim automobilima koje funkcioneri koriste u stranačke i privatne svrhe kao da su vozila lično njihova. I to je postalo normalno kažu u Transparensiju. Oni dodaju da godinama uzalud pokušavaju da u zakone ubace odredbe u vezi sa korišćenjem javnih resursa u stranačke svrhe.

Politički analitičar Velizar Antić sve dovodi u vezu sa tim da je partija u Srpskoj davno postala važnija i jača od države.

U pravu korištenja Helikopterskog servisa odnedavno se, izmjenama pravilnika, najvišim funkcionerima Srpske pridružio i član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

Vezane vijesti

Football news:

Sergio Ramos: we are real and we have to win everything. Upset by relegation from the Champions League
Pirlo or Simone Inzaghi could lead Juventus
Ronaldo's sister: You can't do everything alone. You are still the best 🙌
Juve may fire sporting Director Paratici after Sarri
Juventus sacked Sarri (Nicolo Skira)
Messi sleeps on an anti-coronavirus mattress. The tissue is coated with nanoparticles that destroy the virus
Andrea Agnelli: Ronaldo will stay at Juventus. He's the mainstay of the club