Bosnia and Herzegovina

Dodik razgovarao s ambasadorom Kine Ji Pingom

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je danas u administrativnom centru Republike Srpske u Istočnom Sarajevu s ambasadorom Narodne Republike Kine Ji Pingom.

Prema saopćenju iz Predsjedništva BiH, Dodik i ambasador Ji Ping saglasili su se da postoje dobri odnosi između BiH i Narodne Republike Kine, koji se već duže vremena grade na međusobnom povjerenju.


Ambasador Kine prenio je Dodiku još jednom zahvalnost predsjednika Kine Xi Jinpinga za podršku suverenitetu Kine po pitanju Hong Konga.

Dodik je zahvalio Kini i njenom predsjedniku za pomoć koju je ova država pružila Republici Srpskoj i BiH u borbi protiv pandemije koronavirusa i solidarnosti koju su pokazali.

Na sastanku je bilo riječi i o kineskim projektima na izgradnji bolnice u Doboju, autoputu Banja Luka-Prijedor te Doboj-Vukosavlje, kao i hidroelektrane Dabar. Bilo je govora i o unapređenju saradnje u zdravstvu te je iskazana spremnost za proširenje saradnje na svim nivoima.

(Vijesti.ba / FENA)

Football news:

Lester wants to rent Trincou at Barca with the obligation of ransom for 50 million pounds
Scott Parker: Fulham have a lot to progress. And I am happy about it
Manchester United are threatening to pull out of negotiations for Sancho if Borussia do not reduce the price from 120 million euros
Cesc about Casillas: You are a mirror to look into
Lone mascots are another symbol of the year
Casemiro: bale is the top 3 in the world at his best level. But we must admit that he is not in the best shape right now
Ferran Torres: Every player wants to be in the attacking team, and city are one of the most attacking teams in the world