Bosnia and Herzegovina

DOK TRAJE KRIZA NEZAPAMĆENIH RAZMJERA: Kompanija sa sjeveroistoka Bosne ušla u Mercator, Rodu i Ideu..

U godini koju je obilježila kriza kakvu svijet do sada nije vidio, bijeljinska kompanija za preradu voća i povrća i proizvodnju gotovih jela “Sava Semberija” uspjela je ući i na neka nova tržišta.

Direktor Prehrambene industrije “Sava Semberija” Stevo Filipović rekao je Srni da je realizovan plan prerade i proizvodnje gotovih poljoprivrednih proizvoda od oko 8.000 tona, te da su svi poljoprivredni proizvođači u ovoj godini, bez obzira na to da li su imali potpisane ugovore ili ne, bili ispoštovani.

alt

Filipović je istakao da je “Sava” i ove godine, u nezapamćenoj godini krize izazvane pandemijom virusa korona, uspjela da izveze svoje proizvode u količini od 85 do 90 odsto u Njemačku, Katar, Ujedinjene Arapske Emirate, Kanadu, Švedsku, Švajcarsku i Crnu Goru, a od prije 15 dana i u Srbiju gdje su ušli na tržište, u velike trgovačke centre “Mercator”, “Roda” i “Idea”.

– Naša proizvodnja, uz sve probleme izazvane pandemijom, uspješno je izvezena na strano tržište, iako tamo ne rade trgovinski i hotelski lanci, te je automatski naplata išla teže, a i nama je, s druge strane, bilo neophodno da platimo avans za ono što je “Savi” neophodno za proizvodni proces – rekao je Filipović.

alt

On je napomenuo da “Sava” proizvodi sok od paradajza, ajvar, pinđur, list-papriku, papriku, grašak, boraniju, gotova jela.

Football news:

The coach of the Mexican Tigres lit a cigarette during the game. He was suspended for one match
Arsenal approached Real Madrid regarding the lease of Edegra
Inter can sign Gomez only in the case of the sale of Eriksen. The Argentine likes Conte
Real Madrid, AC Milan and Man City are Interested in Feyenoord defender Senesi. He is estimated at 35 million euros
The election of the President of Barcelona will be held on March 7
Tiago Silva on Chelsea: No one said it would be easy. We are not going to give up
PSG are Interested in Eric Garcia. City defender wants to move to Barca (Mundo Deportivo)