Bosnia and Herzegovina

Edvards čestitao Podžiću na poduzetim mjerama zaštite od COVID-19

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je u službeni je posjetu primio zapovjednika Štaba NATO-a u Sarajevu brigadnog generala Vilijama Edvardsa (William Edwards).

Edvards se zanimao za djelovanje Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u uvjetima pandemije COVID-19. On je Podžiću izrazio saučešće zbog pripadnika OSBiH koji je prošle sedmice preminuo od zaraze koronavirusom.

Podžić se zahvalio Štabu NATO-a u Sarajavu na nedavnim donacijama u zaštitnoj opremi, kao i zemljama članicama Sjevernoaltantskog saveza koje su svoju pomoć Bosni i Hercegovini uputile kroz mehanizme Euroatlantskog koordinacijskog središta za odgovor na nesreće (EADRCC).

Podžić je konstatirao da je do sada 11 pripadnika MO i OSBiH oboljelo od virusa COVID-19. Uz pomenuti smrtni slučaj, njih osmero je izliječeno, a dvoje je još uvijek pozitivno. Sudjelovanje OSBiH u operacijama podrške miru u Afganistanu, Maliju, Kongu i Srednjoafričkoj Republici normalno se nastavljaju i nitko od pripadnika OSBiH u tim misijama nije zaražen.

Edvards je čestitao Podžiću na poduzetim mjerama zaštite u MO i OSBiH, kao i činjenici da zaraza nije ušla u kasarne OSBiH. On je ponudio svaku dalju potporu sa svoje strane, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

Football news:

Hodgson on Zaa threats: He did the right thing when he let people know. There is no excuse for this
Setien on Messi's rest: Of course, he needs it. But the score in the match against Valladolid was too slippery
Immobile – the fans of Lazio: Some people seem to have too short a memory. Leave my family alone
Holand was kicked out of a nightclub in Norway
Zinedine Zidane: real is real. The most important club in history
Nuremberg miraculously remained in the second Bundesliga. We scored in the joints on the 96th, both teams sobbed
Griezmann will miss Barca's last two games in La Liga. He was out for at least three weeks