Bosnia and Herzegovina

Edwards čestitao Podžiću na poduzetim mjerama zaštite od COVID-19 u MO i OSBiH

Edwards se zanimao za djelovanje Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u uvjetima pandemije COVID-19. On je Podžiću izrazio saučešće zbog pripadnika OSBiH koji je prošle sedmice preminuo od zaraze koronavirusom.  

Podžić se zahvalio Štabu NATO-a u Sarajavu na nedavnim donacijama u zaštitnoj opremi, kao i zemljama članicama Sjevernoaltantskog saveza koje su svoju pomoć Bosni i Hercegovini uputile kroz mehanizme Euroatlantskog koordinacijskog središta za odgovor na nesreće (EADRCC).

Podžić je konstatirao da je do sada 11 pripadnika MO i OSBiH oboljelo od virusa COVID-19. Uz pomenuti smrtni slučaj, njih osmero je izliječeno, a dvoje je još uvijek pozitivno. Sudjelovanje OSBiH u operacijama potpore miru u Afganistanu, Maliju, Kongu i Srednjoafričkoj Republici normalno se nastavljaju i nitko od pripadnika OSBiH u tim misijama nije zaražen.

Edwards je čestitao Podžiću na poduzetim mjerama zaštite u MO i OSBiH, kao i činjenici da zaraza nije ušla u kasarne OSBiH. On  je ponudio svaku dalju potporu sa svoje strane, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

(Vijesti.ba / FENA)

Football news:

Giress about the Best-2019 award: Mane should have been ahead of Messi
Lovestory Totti and Ilari Blasi: he dedicated goals to her in the Derby, she dissuaded him from moving to Real Madrid (and had a row with Spalletti)
Eric Djemba-Djemba: Pogba and Brunu would have sat in the reserves under Scholes and Keane
Klopp on the championship: I would never compare myself to Dalgliesh and Shankly
Dimitar Berbatov: Earlier it was about the championship of Manchester United, now it is about the top 4
Zidane wants to see Mane at Real Madrid, but the club cannot afford this transfer
Manchester United and Manchester City have made inquiries about Griezmann. Barcelona does not want to let him go