Bosnia and Herzegovina

Europa ima novo žarište: Zaraženo 300 radnika jedne tvornice

Velika Britanija na novom je velikom udaru koronavirusa nakon gotovo 300 pozitivnih testova u jednoj tvornici u Northmaptonu koja proizvodi sendviče za Marks&Spencer.

Isprva, pozitivno je testirano 79 zaposlenih, ali daljnje je testiranje pokazalo da ih ima još 213. Testovi su obavljeni privatno, a platila ih je sama tvornica Greencore.

"Zbog ove situacije, odlučili smo testirati sve naše zaposlenike i to obavljamo u suradnji s nadležnim zdravstvenim institucijama", poručili su iz kompanije u priopćenju za javnost.

No, ovo je problem koji očito nije izoliran. U posljednja dva mjeseca ukupno 450 zaposlenih u tvornicama za proizvodnju hrane testirano je pozitivno na koronavirus. Također, u takvim tvornicama diljem Sjedinjenih Američkih Država oboljelo je oko 25.000 zaposlenih.

Samim time, zdravstvene institucije pozvane su da zajedno sa sanitarnim inspektorima detaljnije provjeravaju te tvornice jer očito nešto nije u redu kad ovako nešto postaje pravilo.

Football news:

Maccabi entered the Champions League without 11 players due to covid. UEFA allows you to play if there are 13 players from the application
Ole Gunnar Solskjaer: De Gea saved us for years, Henderson did the same today. Lingard played well
The semed said goodbye to Barcelona: Thank you for the opportunity to realize the dream. Eternally grateful
Juve have leased Morata from Atletico for 10 million euros with the right to buy out for 45 million
Barcelona and Atletico have agreed a move for Suarez (Fabrizio Romano)
At the 1950 world Cup, Amateurs from the United States beat England. The coach of the Americans compared their players to sheep, and the author of the winning goal went missing
Dan Henderson made his debut for Manchester United at the age of 23. He made 141 appearances on loan