Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Evo zašto ti se uvijek sviđaju tipovi kojima se ti ne sviđaš

Zaljubljivanje je blaženo kada je osjećaj uzvraćen. Iako, ponekad koliko god željeli da bude drugačije, neki možda ne žele biti s vama na način na koji priželjkujete. Neke se žene suočavaju sa surovom stvarnošću neuzvraćene ljubavi, ne samo jednom, već se radi o obrascu privlačnosti i toksičnih odnosa koji se ponavljaju uvijek iznova i iznova.

Zašto se neke žene stalno zaljubljuju u muškarce koji im ne uzvraćaju osjećaje?

Neuzvraćenu ljubav nekima je jako teško prihvatiti, koliko god ona bila očigledna.

Ovo su četiri uobičajena razloga zašto volite samo one dečke kojima se ne sviđate:
1. Projicirate ono što želite da bude istina

Projekcija je izraz koji se često koristi u psihologiji za opisivanje načina na koje smo skloni vidjeti stvari u drugoj osobi koje se na nju ne odnose. U starim bajkama projekcija je bila prikazivana nekom vrstom magije koja bi šarmirala likove i probudila njihove osjećaje prave ljubavi.

U stvarnom životu projekcije djeluju jače kada se nekome divite iz daljine. Ne vidite ‘nedostatke’ koji bi postali očitiji da živite s njim iz dana u dan.

2. Nesvjesno uživate u drami

Neke privuče jurnjava. Može im postati toliko opojno da više vole bol neuzvraćene ljubavi nego žrtve koje su uključene u pravu vezu. Fantazija postaje važnija od njenog ispunjenja. Kulminacija ljubavnog odnosa može ih vratiti otrežnjujućem osjećaju stvarnosti. Glamur blijedi i stvarni život ponovno počinje – radi se o privlačnosti neuzvraćene ljubavi.

Ako produže agoniju, ne moraju se suočiti s osjećajem silaska s romantičnog uzbuđenja. To potiče veliku dramu, pružajući idealan protuotrov za svaku dosadu koja možda vreba iz njihovih života.

3. Imate strah od intimnosti

Neki imaju naviku izbjegavati pravu ljubav kako bi se zaštitili. Sramežljivi su i ne žele biti povrijeđeni. Produljenje potrage za ljubavlju – u ovom slučaju traganje za njom kada je neuzvraćena postaje način održavanja osjećaja zaljubljenosti bez rizika. Jurnjava za nemogućim pretvara se u nagodbu u kojoj istovremeno zadovoljavaju čežnju za vezom i potrebu da zaštitite vlastite ranjive osjećaje. Fiksiranje na nekoga tko ih ne voli omogućuje im da osjete intenzitet i strast – uključene u vezu bez rizika od obveze i povrede.

4. Zapeli ste u prošlosti i izbjegavate ići naprijed

Često je strah od ljubavi ukorijenjen u vlastitoj prošlosti. Može uključivati ​​bolna iskustva i razočaranja. Može odražavati negativan učinak seksualnog ili emocionalnog zlostavljanja. To čak može biti nusprodukt ljudske urođene osjetljivosti. 

Bilo koji od gore navedenih uvjeta može izazvati privlačnost u situaciji koja uključuje neuzvraćenu ljubav. Uhvaćeni u bolnom krugu mogu okusiti strast – svoje želje njeguju držeći se uvijek na korak od njihovog ispunjenja, donosi YourTango.

Ako žalite za nekim tko vam ne uzvraća ljubav, ne gubite vrijeme.

Ako stvarno želite vezu, sjetite se da se to neće dogoditi bez da dvoje ljudi u isto vrijeme imaju iste osjećaje. Teško je, ali potrebno pogledati sebe i znati što vas koči u pronalasku ljubavi.

Riskirajte, budite ranjivi i riskirajte pravu i uzvraćenu ljubav. Nema ničeg boljeg od partnera s kojim možete dijeliti život, na kojeg se možete osloniti, koji vam je emocionalno dostupan i više nego voljan uzvratiti ljubav. prneosi 24sata


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...