Bosnia and Herzegovina

FBI uhapsio ženu koja je navodno podvodila maloljetnice milijarderu Epstajnu

Neke od Epstajnovih navodnih žrtava kažu da je Maksvel “regrutovala” maloljetnice za milijardera i njegove bogate i moćne prijatelje.

Jedna od Epstajnovih žrtava Virdžinija Roberts (Virginia) optužila je Maksvel da ju je lično dovela kod Epstajna kada je imala samo 15 godina.

Detalji optužbe protiv Maksvel pojavili su se u dokumentima predmeta iz 2015. godine. Nakon Epstajnove smrti, koja je označena kao samoubistvo, svi su nagađali koja imena će sljedeća isplivati tokom sudskog procesa.

Američka istražna agencija (FBI) uhapsila je Gislejn Maksvel (Ghislaine Maxwell), bivšu devojku i saradnicu američkog bogataša i osuđivanog pedofila Džefrija Epstajna (Jeffrey Epstein).

BBC prenosi da je ona uhapšena u Nju Hempširu po optužbama vezanim za Epstajnov slučaj, a koje će tek biti predočene pred sudom, prenosi “Blic”.

Maksvel (59) negirala je bilo kakvu umiješanost u Epstajnove zločine ili saznanje o njima. Milijarder je umro u zatvorskoj ćeliji u Njujorku 10. avgusta prošle godine dok je čekao suđenje za seksualno zlostavljanje i podvođenje maloljetnih devojaka.

Za iste zločine je prethodno optužen 2007. godine, ali je tada, nakon nagodbe sa tužilaštvom, kaznu odslužio u kućnom pritvoru.

Football news:

Arsenal are investigating the transfer of Pepe for 72 million pounds. The club wants to find out if he overpaid
Ole Gunnar Solskjaer: Manchester United knows how much it hurts to lose in the semi-finals. It's time for the leading players to prove themselves
Arsenal announced the departure of sports Director of Sunley
The Bayern coach who destroyed Barca. He was on Lev's staff at 7:1 in Brazil
Barcelona offered Pochettino a 1+1 contract. The club is in contact with Allegri and Henri
Call me Neptune. Ronaldo dived to a depth of 14 meters
Abidal may be dismissed from Barca after Setien. He supports the coach even after 2:8 from Bayern