Bosnia and Herzegovina

FK Roma prodat amečkom konzorcijumu za 700 miliona dolara

Italijanski fudbalski klub Roma prodat je američkom poslovnom konzorcijumu "Friedkin Group" za 591 milion evra (oko 700 miliona dolara).

U saopštenju iz Rome navedeno je kako je klub sklopio dogovor s "The Friedkin Group" u vezi s prodajom, a transakcija bi trebalo da iznosi 591 milion evra.

"Zadovoljstvo mi je što mogu potvrditi da smo postigli dogovor s 'The Friedkin Group' o prodaji AS Roma", rekao je predsjednik italijanskog kluba Džim Palota.

Palota je dodao da su strane potpisale ugovore i da će raditi na dovršenju pravnog postupka u narednim danima.

"Svi iz 'Friedkin' grupe smo srećni što smo preduzeli korake da postanemo dio ovog grada i kluba. Radujemo se što ćemo zatvoriti kupovinu i što je moguće prije ući u porodicu AS Roma", rekao je predsjednik Uprave "The Friedkin Group" Dan Friedkin.

"Friedkin grupa" je privatni poslovni i investicijski konzorcijum sa sjedištem u Hjustonu u Teksasu i jedan je od najvećih svjetskih nezavisnih distributera "Toyote". Grupa takođe ulaže u luksuzna odmarališta.

Prema poslovnom časopisu Forbes, bogatstvo američkog biznismena Dana Friedkina (55) procjenjuje se na 4,1 milijardu dolara.

Jedan od popularnih fudbalskih klubova u Evropi, Roma je tri puta osvajala titulu italijanske Serie A 1942, 1983. i 2001. godine, kao i devet naslova italijanskog kupa, posljednji 2008.

Football news:

Barcelona continues to clear the squad to avoid ending the season with -100 million. Already gone Vidal and Rakitic, on the order of Modibo and Semed
Tottenham want to buy Skrinjar. Inter demands 60 million euros
Barcelona agreed to transfer desta for 20+5 million euros with Ajax
Villarreal bought defender Cuenca from Barca for 2.5 million euros and loaned to Almeria
Inter striker Esposito goes on loan to SPAL
Frank de Boer will lead the Netherlands national team. Contract - for 2 years
Dynamo Stavropol about the match with Rotor: Transfers in the Russian Cup are prohibited. The RFU said that there is no way back