Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

FOTO Rino Mašić iz Gospića, juniorski i seniorski prvak Europe, pobijedio prvaka Srbije Ivana Veselića

Na trećem po redu natjecanju o obaranju ruke, upriličenom u prostoru kinodvorane Borak u Širokom Brijegu, natjecali su se jaki momci iz BiH, Hrvatske i Srbije. Među natjecateljima bilo je i svetskih, europskih i državnih prvaka. Ukrstili su snažne ruke jedan protiv drugog.

Glavna zvijezda ovog natjecanja bio je Rino Mašić, mladi reprezentativac Hrvatske, koji je već do 18 godine osvojio brojne titule, među kojima naslov juniorskog i senirskog prvaka Europe te juniorskog prvaka svijeta i svjetskog seniorskog dopravaka.

Tu je bio i Josip Poleš, dugogodišnji prvak Hrvatske i pobjednik brojnih međunarodnih natjecanja, Bio je i prvak turnira u Širokom Brijegu 2018, godine s obje ruke.

Na treće izdanje ovog natjecanja u Širokom Brijegu stigao je i Ivan Veselić, dugogodišnji prvak Srbije. Turnir je otvorio Toni Galić, predsjednik Sportskog saveza Širokog Brijega, a natjecateljima se obratio i organizator ovog sportskog događaja Ivan Zovko – Zova, pokretač ovog sporta u Širokom Brijegu i Hercegovini.

- Sve je prošlo u najboljem redu, u sportskom natjecateljskom duhu, svi natjecatelji prošli su bez ozlijeda, što je najbitnije. Svim natjaceljima dopao se ambijent kina Borak. Zahvaljujem se gradu Širokom Brijegu na tome što su nam omogućili da se baš u tom renoviranom prostoru održi ovaj pravi spektakl egzotičnog sporta kako ga neki zovu, kazao nam je Ivan Zovko – Zova te se zahvalio sponzorima (Nam Pek, Leda, Iform, Parts, MB servis, Isc Grude, Auto Karlo, Kvit Pak, Hotel Park, Jabuka.tv, Večernji list BiH)

Nakon mečeva upriličeno je druženje u caffe baru Focus na Trnu, omiljenom mjestu obarača ruku – tu je, naime, održan prvi širokobriješki turnir u ovom sportu  2018 godine.

 | Autor :

Rezultati super mečeva:

Zlatko Tole (Široki Brijeg) - Roko Kraljević(Split) 3-2

Damir Gović (Rijeka) - Ante Vrdoljak(Solin) 0-3

Nermin Nazdrajić (Mostar) - Nemanja Veđić (Beograd) 3-0

Marko Mušić (Vela Luka) - Derviš Vejzović (Kladanj) 1-4

Nikola Tanfara (Šibenik) - Ibrahim Kopić (Sarajevo) 5-0 

Denis Špoljarić (Rijeka) - Dean Lenče (Daruvar) 0-3

Mario Andačić (Čitluk) - Zvonimir Mustapić (Kaštel Novi) 3-0

Aleksandar Popović (Valjevo) - Marko Glibota (Split) 4-1

Petar Sević (Split) - Mateo Stapić (Zagvozd) 1-3

Josip Vranješ (Žrnovo-Korčula) - Josip Bakušić (Solin) 3-0

Zlatko Tole (Široki Brijeg) - Mubekir Zilić (Visoko) 0-3

Josip Poleš (Sinj) - Ivan Veselić (Valjevo) 0-3

Nermin Nazdrajić (Mostar) -Dean Lenče (Daruvar) 3-0

Petar Sević (Split) - Mateo Stapić (Zagvozd) 2-3

Rino Mašić (Gospić) - Ivan Veselić (Valjevo)  3-0

Rino Mašić kazao nam je kako je oduševljen natjecanjem u Širokom Brijegu i dodao:

-    Obožavam ovaj sport, treniram svakog dana. Bez ljubavi prema tom sportu i svakodnevnog vježbanja teško je doći do europskih i svjetskih naslova. Ovo što u Širokom Brijegu radi Ivan Zovko – Zova za svaku je pohvalu.