Bosnia and Herzegovina

Fuad Backović Deen posjetio Bosansku dolinu piramida

Po završetku posjete obećao je da će ono što je vidio u Bosanskoj dolini piramida, prenijeti i ostalim prijateljima u Americi, i postati svojevrsni ambasador projekta.

Bh. pjevač i predstavnik naše zemlje na pjesmi Eurovizije, Fuad Backović Deen, posjetio je u srijedu Bosansku dolinu piramida. 

Deen već neko vrijeme živi u Americi, a nakon dvije godine ponovo je u BiH. Prva destinacija po dolasku, koju je posjetio, bila je upravo Bosanska dolina piramida.

Nakon obilaska Prahistorijskog labirinta tunela Ravne, bio je odueševljen onime što je vidio i doživio.

- Fasciniran sam onime što je dr. Osmanagić uradio, ne samo za BiH, već za cijeli svijet. Ovo mijenja historiju čovječanstva, govorimo o nečemu što je davno napravljeno i civilizaciji za koju niko ne zna da je postojala, sve se tek otkriva, i sve je još u povoju, što mi je također fascinantno. Imao sam priliku poslušati i nekoliko predavanja, a namjera nam je obići sve lokacije u Bosanskoj dolini piramida. Tokom boravka u Sarajevu sigurno ću ponovo dolaziti ovamo. Fasciniraju me posebno tuneli, ta koncentracija zraka koji je potpuno drugačiji od ovog vani, ta voda koja je u njima pronađena, ja sam apsolutno oduševljen i vrlo pozitivno iznenađen svime i svaka čast dr. Osmanagiću što je istrajao, jer znamo kakve je prepreke prolazio. Nažalost, imamo takav jedan mentalitet, koji je specifičan i dosta težak, ali je sjajno vidjeti ljude koji se odupiru tome i čvrsto stoje sa svojim idejama i realizuju ih – rekao je Deen. 

Football news:

Fati is the youngest goalscorer in the Clasico. He broke Raul's 1995 record
Ramos is playing his 31st match against Barca for Real Madrid in La Liga. He repeated the record of Raul and hento
Pep Guardiola: Manchester City lost 7 points - that's a lot. But problems arose for various reasons
Sandro Schwartz: Dynamo played intensely and scored 3 goals. We wanted to be more active in the attack
The tour in Italy started with a cool comeback with 6 goals. But it was difficult to see, because the main star was a dense fog
Guardiola supported Aguero, who put his hand on the shoulder of the female referee: Everything was fine. He has repeatedly put his hand on me
Courtois before Clasico: The best nine in the world is playing in Real Madrid