Bosnia and Herzegovina

GORE DRUŠTVENE MREŽE ZBOG PLAKATA U ŠVICARSKOJ: Bosanci i Hercegovci, prvo u karantin...

Na jednoj metro stanici u Zurichu, u Švicarskoj, nedavno je osvanuo plakat koji upozorava sve one koji dolaze iz Bosne i Hercegovine da obavezno provedu propisan period u karanteni i da redovno izvještavaju nadležne o svom stanju.

"Putnici iz Bosne i Hercegovine" - stoji velikim slovima pri dnu plakata - "kako se koronavirus ne bi širio dalje: karantin i obavezno izvještavanje o stanju za sve putnike iz rizičnih zemalja", piše u navedenoj poruci.

Ovaj plakat je izazvao buru na društvenim mrežama. I dok jedni smatraju kako smo sami krivi zbog toga što smo se doveli u ovu poziciju nepoštivanjem epidemioloških mjera, drugi smatraju kako se nije provodila slična kampanja u Švicarskoj kada je situacija eskalirala u Italiji, Španiji i Francuskoj.

Da stvar bude još gora, postavljanje ovog plakata je projekt lokalnih vlasti Kantona Zurich, koje i na svojoj web stranici redovno ažuriraju smjernice i preporuke za vladanje u vanrednoj situaciji.

Kao što je i poznato mnogima, već nekoliko dana bilježi se dramatičan porast broja zaraženih kako u Kantonu Sarajevo, tako i u ostalim dijelovima FBiH, pa i manjeg bh. entiteta, a širom svijeta mnogi su etiketirali našu zemlju kao novo žarište virusa koji već nekoliko mjeseci hara Zemljom.

Vezane vijesti

Football news:

Liverpool pinned Arsenal: Robertson brought, but corrected, Jota scored the team's 400th goal in the Premier League under Klopp
Zhota about the 1st goal for Liverpool: an Incredible feeling. It's a pity the stadium wasn't full
Mikel Arteta: Liverpool is the standard that Arsenal must achieve. They are superior to us in many aspects
Leicester lead the Premier League after three rounds. Liverpool and Everton also scored 9 points
Jurgen Klopp: Roy Keane said Liverpool showed sloppy football? I want to hear it. Incredible game description
Manchester City refused to buy Coulibaly after the transfer of Dias
Conte wants to sign Inter Gervinho from Parma