Bosnia and Herzegovina

Gračanica kampanjom protiv COVID-19 - preventivne mjere sprječavaju virus

U narednom periodu volonterke i volonteri iz udruženja građana i sportskih klubova na više punktova gdje je najveća frekvencija ljudi, vršit će podjelu informativnih letaka kao i zaštitnih maski.

U ovu svrhu Grad Gračanica je osigurao 20.000 maski. Kampanju podjele maski pratit će prigodni letci, bilbordi, te multimedijalni sadržaj za promociju na društvenim mrežama koji će svakodnevno animiranje građane  na odgovornost i pridržavanje propisanih mjera.

U Gradskoj upravi ističu da je najveći strah koji imaju, strah za živote građana, ali isto tako su zabrinuti i za stanje u privredi ukoliko dođe do zaraze uposlenika u proizvodnim pogonima.

Gradonačelnik Nusret Helić je građane posdjetio da je u proteklom periodu na području grada Gračanica kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini, epidemiološka situacija pogoršana, a restriktivne mjere u martu i aprilu su ublažene i ukinute.

- Pozivamo sve građanke i građane da se uključe u kampanju, pridržavaju se propisanih mjera, kako bi posljedice bile što manje, jer naša savjest je nečija budućnost - kazao je Helić.

Organizator kampanje je Grad Gračanica, a učesnici su nevladine organizacije, sportski kolektivi, javna preduzeća i ustanove, a poziv za učešće u kampanji je proslijeđen i privatnim firmama, saopćeno je iz Gradske službe.

(Vijesti.ba / FENA)

Football news:

Saint-Etienne announced fofan's move to Leicester. The 19-year-old defender will be paid 35+5 million euros
Manchester United are only ready to rent Dembele
Drogba to receive UEFA President's award for outstanding achievement
Manchester United offered 80+20 million euros for Sancho. Borussia refused
The opinion of Koeman became the decisive issue for Dembele. The coach considers the Frenchman superfluous in the Barca squad
Neville on the Premier League: I bet on city, but I'm changing my mind. Just because I looked at Liverpool
Marc-Andre Ter Stegen: Barca's Goals are still the same: to fight for all the trophies