Bosnia and Herzegovina

Granični policijac BiH uhapšen zbog sumnje da je krijumčario državljanina Crne Gore

SARAJEVO – Policijski službenik Granične policije BiH P.V. uhapšen je u nedjelju na području Foče zbog sumnje da je krijumčario državljanina Crne Gore.

Naime, policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Mobilne jedinice za podršku i kontrolu TU Istok Višegrad na području Foče zaustavili su kombi vozilo kojim je upravljao policijski službenik Granične policije BiH. U kombi vozilu su zatečene još dvije osobe, jedan državljanin BiH i jedan državljanin Crne Gore.

Osim policijskog službenika uhapšen je i državljanin BiH R.M, saopšteno je iz Granične policije BiH.

"Pored svih problema s kojima se susreće Granična policija BiH te pored ulaganja svih raspoloživih sredstava i ljudstva s ciljem prescijecanja krijumčarenja ljudi i nezakonitih prelazaka državne granice, sramotno je i poražavajuće da u takvim uvjetima i izazovima s kojima se intenzivno borimo, imamo neodgovorne i neprofesionalne pojedince koji svjesno čine nezakonite radnje. Za ovakve pojedince bit će  poduzete sve mjere i sankcije, u skladu sa Zakonom, kako se ovakvi slučajevi ne bi ponovili", izjavio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Protiv navedenih osoba će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi, a državljanin Crne Gore je, uz prijedlog za protjerivanje, predan službenicima Službe za poslove sa strancima – TC Sarajevo.

Football news:

The new Bundesliga season starts on September 18
Thomas Tuchel: Atalanta is pressing and scoring a lot. PSG must play carefully
Barcelona have agreed with Lautaro, but the transfer depends on the sale of Coutinho
Mourinho about the Amazon documentary: I don't like the feeling that I'm in Big brother
Aguero will not have time to recover for the match with Real Madrid
Marcelo will miss the rest of the season in La Liga due to an adductor muscle injury
Telephone Interview, disinfection of the rails, the ban lifts. We checked-antivirus measures in the NPL really work (well, almost)