Bosnia and Herzegovina

HDZ smijenio Stiera i Kovača

U središnjici HDZ-a održan je sastanak Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te su smijenjeni Davor Ivo Stier i Miro Kovač s pozicija političkog i međunarodnog tajnika stranke. Na te funkcije imenovani su Davor Božinović i Lovro Kuščević, javlja HRT. 

Ovo je prvi sastanak stranačkih tijela nakon Općeg sabora stranke na kojemu su i Stier i Kovač uputili oštru kritiku smjeru u kojemu ide stranka. Neki smatraju da je Stier tako i istaknuo kandidaturu za šefa stranke kada, kako je rekao, za to dođe vrijeme. 

Kuščević je, upitan hoće li se razgovarati o smjeni Stiera i Kovača, kazao da se svi članovi stranke moraju ubaciti u kolosjek kojim ide stranka. HDZ dobro vodi ovu državu, daje maksimalne napore da bi nas izvukla iz krize i podigla životni standard građana. Mislim da se gospoda (Stier i Kovač) moraju uklopiti u te okvire, a ne previše iskakati, rekao je Kuščević.

Član Predsjedništva i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je kako predsjednik stranke Andrej Plenković ima njegovo apsolutno povjerenje. Dodao je kako je Plenković imao njegovo povjerenje kada je Stiera i Kovača predlagao na te funkcije, a dođe li do prijedloga za njihovu smjenu imat će, tvrdi, njegovo povjerenje za svoj stav i ako ih daje na razrješenje.

Prije početka sjednice Kovač i Stier nisu željeli dati izjave, poručivši tek kako će sve reći nakon sjednice.

Football news:

Pogba cut a fist on his head, a symbol of the Black Lives Matter movement
Liverpool are ready to offer Tiago a 4-year contract with a salary of 8 million euros
Jose Mourinho: if Tottenham do not get into the top 6, it will not be the end of the world
Hazard will miss the match with athletic
Juventus are Interested in Jacko
Micah Richards: Arsenal need to keep the Forward. It can attract other top players
York on Keane's criticism of De Gea and Maguire: Roy himself was not perfect when he played. He should be more restrained