Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

HRVATI ODBILI DA DOĐU KANADEROM: Bukti požar kod Kotora, u prekidu bio i drumski saobraćaj kod Podgorice

Na crnogorskom primorju vatrogasci se bore sa požarima na više lokacija nakon što je prethodne noći situacija bila dramatična u mjestu Šušanj kod Bara.

  • Regija

  • Prije 11 min  Prije 2 min

  • 0

Na crnogorskom primorju vatrogasci se bore sa požarima na više lokacija nakon što je prethodne noći situacija bila dramatična u mjestu Šušanj kod Bara. Taj požar je pod kontrolom ali je jak vjetar 11. augusta dodatno razbukatao požar u Kotoru, na Dražinom vrtu u Bokokotorskom zalivu.

"Vatra je prišla kućama, ali je za sada situacija pod kontrolom", rekao je za Radio Slobodna Evropa Eduard Kovačić, zamjenik komandira lokalne Službe zaštite i spašavanja.

Prema njegovim riječima, sve raspoložive vatrogasne snage su na toj lokaciji dok vjetar otežava situaciju.

Kovačić kaže da protivpožarni avion Ministarstva unutrašnjih poslova koji im je jučer pomagao danas gasi požar na brdu iznad Kamenara, u hercegnovskoj opštini, kako bi spriječio da vatra dođe do obližnjih kuća.

Helikopteri Vojske Crne Gore učestvuju u gašenju vatre iznad Šušnja na nepristupačnim terenima.

Vojni helikopter pomaže u gašenju šumskog požara u turističkom crnogorskom gradu Perastu u Bokokotorskom zalivu, 10. avgust 2022.Vojni helikopter pomaže u gašenju šumskog požara u turističkom crnogorskom gradu Perastu u Bokokotorskom zalivu, 10. avgust 2022.

Ministarstvo odbrane objavilo je na Twitteru helikopterski snimak požarišta i uništene šume, koju je za sobom ostavio požar koji je izbio u srijedu iznad barskog naselja Šušanj.

Kako su prenijeli mediji, prilikom gašenja požara u Šušnju lakše su povrijeđeni jedan vatrogasac i mještanin.

Zbog vatrene stihije na više lokacija u Baru sinoć je u prekidu bio i drumski i željeznički saobraćaj iz pravca Bara prema Podgorici.

U četvrtak je drumski normalizovan dok je željeznički i dalje u prekidu.

Čekajući kišu na balkanskim požarištima U gašenju tog požara učestvovalo je 100 vatrogasaca sa 47 vozila a barskim vatrogascima su pomoć pružale kolege iz ostalih gradova, mještani i dobrovoljci.

Iako je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić najavio da će u Crnu Goru danas stići hrvatski kanader koji bi pomogao crnogorskim vatrogascima u gašenju požara u Boki Kotorskoj, to se nije dogodilo. RTCG je prenio da hrvatska strana je negativno odgovorila na zahtjev Crne Gore.

Na područje barske opštine sinoć je gorjelo i na području Crvene plaže, danas je i taj požar trenutno pod kontrolom.

Aktivni su i požari u mjestima Kostanjica, Morinj i Bijela, i iznad Kamenara, ali nisu ugroženi stambeni objekti na tim lokalitetima. Vatrogascima u Kotoru pomoć pružaju mještani i dobrovoljaci iz Perasta.

Crnogorski vatrogasci pune vojni helikopter vodom iz improvizovanog bazena kako bi se ugasio požar u Bokokotorskom zalivu, 10. avgust 2022.Crnogorski vatrogasci pune vojni helikopter vodom iz improvizovanog bazena kako bi se ugasio požar u Bokokotorskom zalivu, 10. avgust 2022.

Vezane vijesti