Bosnia and Herzegovina

Igor Kokoškov novi trener Fenerbahcea

Fenerbahce je danas potvrdio kako je novi trener ovog tima selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov.

Kokoškov je, pored selektorskog posla u reprezentaciji Srbije, tokom tekuće sezone bio pomoćnik Lukeu Waltonu na klupi NBA franšize Sacramento Kingsa, a zanimljivo je da je Kokoškov svojevremenuo upravo Željku Obradoviću bio asistent u selekciji Jugoslavije.

Fenerbahce nije otkrio detalje ugovora i vremenskog perioda za koji je on potpisan, ali svakako se očekuje da i to uskoro bude poznato. Jasno je da će se Kokoškov Feneru priključiti čim mu se obaveze sa Kingsima okončaju.

Kokoškov ima 48 godina, a u bogatoj trenerskoj karijeri radio je u OKK Beogradu, mlađim selekcijama Partizana, univerzitetu Missouri, a pomoćni trener je pre Kngsa bio u Clippersima, Detroitu, Pheonixu, Clevelandu, Orlandu i Utahi. U Pheonix Sunsima je radio i kao glavni trener, a tokom karijere bio je i selektor reprezentacija Gruzije i Slovenije, sa kojom je 2017. godine osvojio Eurobasket.

Od prošle godine je selektor Srbije.

 

(Vijesti.ba / SC)

Football news:

Morata is one of Juve's candidates for the forward position
Karl-Heinz Rummenigge: Messi can only be stopped if you deprive him of the pleasure of the game
Napoli offered 15 million euros for the Region. Real Madrid wants 25 million^. Real Madrid Defender Sergio Regilon can continue his career in Serie A
Neymar played a great match (despite poor implementation). Tuchel created a convenient environment for him to destroy the pressure of Atalanta
Guillem Balage: Juventus wants to get rid of Ronaldo's salary. It was offered to everyone, including Barcelona
Mbappe thanked the PSG doctors: Don't tell me about the pain
Liverpool presented a turquoise away kit for the 2020/21 season