Bosnia and Herzegovina

Indijac htio saznati spol djeteta pa razrezao ženi trbuh

Indijac koji je želio doznati spol djeteta razrezao je srpom trbuh trudne supruge i nanio je po život opasne ozljede dok je njihov nerođeni sinčić umro, saopćila je policija u ponedjeljak.

Žena se nalazi na intenzivnoj njezi u bolnici u Nju Delhiju, a muškarac je uhapšen, saopćila je policija u Budanu, u državi Utar Pradeš.

Golu Sing (Singh), brat unesrećene žene je kazao da je njezin suprug želio doznati spol djeteta jer par već ima pet kćeri te ju je napao srpom i rasporio joj trbuh.

Nemili se događaj dogodio u subotu, a žena je u nedjelju rodila mrtvorođenče, objasnila je policija.

Na kćeri se u Indiji često gleda kao na teret jer im porodice na udaji moraju plaćati miraz, dok se dječake slavi kao one koji osiguravaju egzistenciju porodici te oni nasljeđuju imovinu i nastavljaju porodičnu lozu.

Pobačaji ženskih fetusa su u Indiji zabranjeni, no zbog prednosti koja se daje dječacima, broj novoređenih djevojčica se i dalje stalno smanjuje.

Prema službenim podacima, broj djevojčica na 1.000 dječaka između 2015. i 2017. iznosio je 896. U periodu od 2014. i 2016. bilo je 898 djevojčica na 1.000 dječaka, a između 2013. i 2015. ih je bilo 900.

Zakoni u Indiji također brane ljekarima i zdravstvenim radnicima da roditeljima otkriju spol nerođenog djeteta, a samo licencirani ljekari smiju izvoditi pobačaje.

Football news:

Hazard entered the field for the first time this season. He hasn't played since August
Ze Luish was obliged to roll on the partner. Intuitively, you need to know that the player is running on the right. Mostovoy on a dangerous moment
Jota's goal was Liverpool's 10,000 th in history
Joshua Kimmich: Lokomotiv played a brilliant match
Ashley young: If we play the same way as Shakhtar, we can take points from Real Madrid
Flick about 2:1 with Loko: the Victory looks deserved, although not as confident as we expected
Conte Pro 0:0 with Shakhtar: Inter are on the right track. We dominated, but we were unlucky