Bosnia and Herzegovina

​Instagram mijenja opciju o kojoj smo najovisniji

Tijekom testiranja u nekoliko država, među kojima su Australija i Japan, u popularnoj društvenoj mreži prikrili su broj lajkova kako bi, kako kažu, olakšali život korisnicima

 Otvorite li vaš korisnički profil pri Instagramu, vidjet ćete ukupan broj ljudi koji su označili neku vašu objavu sa 'sviđa mi se'. Ali, ta društvena mreža trenutno testira i prikaz u kojem se ispod objave vidi samo korisničko ime i tekst 'and others', piše tportal.

Zašto to rade u Instagramu? Pa, kao što smo već pisali, uvode novitete kako bi skrenuli pozornost korisnicima na to kako je sadržaj važniji od pukog uspoređivanja tko ima više, a tko manje lajkova.

Naime, sve je više zabrinutih zbog utjecaja kojeg ta i druge društvene mreže imaju na samopouzdanje i druge osjećaje mladih ljudi.

Više istraživanja pokazalo je kako brza reakcija na objavljeni sadržaj može podići samopouzdanje ako je pozitivna, ali i djelovati depresivno ako broj lajkova nije zadovoljavajući. Neka od tih istraživanja pokazala su poveznicu između društvenih medija i mentalnog zdravlja, naročito kod mladih ljudi.

Testiranje novog prikaza krenulo je tijekom svibnja u Kanadi, da bi potom obuhvatilo Australiju, Novi Zeland, Irsku, Italiju, Japan i Brazil. Ideja je ukloniti pritisak lajkova, smanjiti stres zbog moguće loše reakcije i fokusirati se na dijeljenje onog što nam se doista sviđa.

Testiranje, tvrde u Instagramu, neće imati učinka na alate za mjerenje učinkovitosti kampanja koje koriste tvrtke. A instagrameri i dalje mogu vidjeti broj lajkova na svakoj njihovoj objavi ako kliknu na nju.

U Instagramu su također nedavno predstavili i novi alat protiv zlostavljanja online, piše BBC.

Football news:

Antonio Conte: I will not hesitate before leaving if Inter are not happy with what I am doing
Diego Godin: Inter will do everything to keep second place. Now we need to think about how to catch up with Juventus
Harry Maguire: Manchester United want to fight for trophies
Zidane on the victory over Granada: real suffered as a team. Two more games, we haven't won La Liga yet
Real have won 11 games with a minimum score in La Liga for the first time in 11 years
Akinfenwa after Wycombe's exit to the championship: the Only person who can charge me even more is Klopp
Ramos on the title: I hope that Real Madrid will celebrate the championship on Thursday. Everything is in our hands