Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ivica Puljić: Ovo je razlog zbog kojeg je Fadil Novalić završio na američkoj crnoj listi

Ne stišavaju se reakcije nakon što je premijer Federacije BiH i član Predsjedništva SDA Fadil Novalić završio na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država.

Odluku američke administracije na društvenim je mrežama komentirao bh. novinar Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona.

- Mnogo je objava o tome da Amerikanci nisu mogli Novaliću naći ništa, pa su mu sankcije dali za pismo umirovljenicima. Da bude jasno - Novalić je sankcije dobio zbog afere respiratori i namjenske industrije, ali pošto je suđenje u tijeku to nije mogao biti formalni razlog za sankcije - poručio je Puljić.

Mnogo je objava o tome da Amerikanci nisu mogli Novaliću naći ništa, pa su mu sankcije dali za pismo penzionerima. Da bude jasno - Novalić je sankcije dobio zbog afere respiratori i namjenske industrije, ali pošto je suđenje u toku to nije mogao biti formalni razlog za sankcije.

— Ivo Puljic (@ipuljic57) October 3, 2022

- Da pojasnim. Ja sam informacije o sankcijama Novaliću i Stankoviću dobio od dva izvora iz američkog Ministarstva financija. Dakle, nije rekla-kazala, nego se radi o profesionalnom prikupljanju podataka. Ja dugo radim posao i mislim da znam kako doći do provjerene informacije - dodao je Puljić.

Da pojasnim. Ja sam informacije o sankcijama Novaliću i Stankoviću dobio od dva izvora iz američkog Ministarstva financija. Dakle, nije rekla-kazala, nego se radi o profesionalnom prikupljanju podataka. Ja dugo radim posao i mislim da znam kako doći do provjerene informacije.

— Ivo Puljic (@ipuljic57) October 3, 2022

Fadilu Novaliću su sankcije uvedene zbog potkopavanja demokratskih procesa.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.