Bosnia and Herzegovina

Iz crkve ukradena relikvija Sv. Ivana Pavla II.

Ampula s nekoliko kapljica krvi Sv. Ivana Pavla II., koja se kao relikvija čuvala u kapeli raspeća u katedralnoj bazilici u talijanskom Spoletu, u pokrajini Umbriji, ukradena je 23. rujna.

„Ozbiljan čin koji nanosi štetu osjećaju i predanosti mnogih ljudi“, ovim riječima biskup Spoleta, mons. Renato Boccardo, komentirao je nemili događaj prenosi Vatican news. U priopćenju za javnost spomenuta biskupija naglašava da je nestanak relikvije primijetila sakristanka u trenutku zatvaranja vrata katedrale. Članovi kurije odmah su obavijestili karabinijere koji provode istragu te pregledavaju i video snimke, piše Nedjelja.ba. 

„Želim se nadati da je to čin površnosti, a ne s namjerom da se vrijeđa osjećaje vjernika. Također se želim nadati da ova bezobzirna gesta nije ostvarena radi profita“, poručio je u videoporuci mons. Boccardo.

Otuđenu relikviju Sv. Ivana Pavla II., ampulu s kapljicama krvi postavljenu u zlatni relikvijar, crkvi Spoleto-Norcia darovao je 28. rujna 2016. tadašnji krakovski nadbiskup kardinal Stanislaw Dziwisz, dugogodišnji osobni tajnik pape Wojtyle. Trebala je biti prebačena u novu crkvu Sv. Nikole u Spoletu čije je posvećenje zakazano za 22. listopada.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Football news:

Griezmann did not make any effective actions in 6 matches under Koeman
Ole Gunnar Solskjaer: Leipzig made Manchester United work hard. Rashford had a big impact on the game
Roberto victory over Juventus: the Best response to the unrest in Barcelona - it's a game
Ronald Koeman: Barcelona played their best match of the season against Juventus. We had a lot of chances
Messi scored 70 goals in the Champions League group stage. This is a record
All 4 of Messi's goals this season are scored from penalties. Three for Barcelona, one for Argentina
Greenwood scored for Manchester United in the Champions League at the age of 19 years and 27 days. Only Rooney did it at a younger age