Bosnia and Herzegovina

Izgledalo je da je sve gotovo, Željo ostao bez skoro 800 hiljada KM

Luis Suarez novi je igrač Atletiko Madrida, a to znači da će jedan napadač moći krenuti iz kluba. Radi se o Alvaru Morati, a njegov novi klub će biti Juventus, pišu sada Italijani.

Prema najnovijim informacijama koje donosi "TMW" Morata će već sutra ujutro stići u Torino gdje će obaviti ljekarske preglede, a u Juventusu će igrati kao posuđen igrača uz mogućnost otkupa.

To znači da Edin Džeko neće napustiti Romu i preći u Juventus, a sve je izgledalo kao završena stvar. Spor između Arkadiuša Milika i Napolija, zaustavio je njegov prelazak u Romu i tako je Džeko bio prinuđen da čeka. Juventus nije htio doći u cajtnot, pa je pronađen napadač.

Sigurno je da bh. kapitenu nije lako, jer igrati za Juventus nije mala stvar, a nije lako ni ljudima u Željezničaru. Prema ranije objavljenim informacijama, tim s Grbavice je u ovom transferu mogo dobro profitirati zbog UEFA mehanizma solidarnosti. Željezničaru je trebalo pripastio 3,25 posto transfera, a to je prema provjenama Italijana o visini transfera, trebalo iznositi oko 800 hiljada KM. Taj novac je bio prijeko potreban Željezničaru, ali po svemu sudeći ostat će bez ove itekako važne finansijske injekcije.

Football news:

Barca fans believed in the early departure of Bartomeu (due to disputes over the date of the referendum). In vain: there were no thoughts of retirement, the trophies are somewhere near
Josep Bartomeu: I had no intention of resigning. Barca will have trophies this season
Zinedine Zidane: Hazard is ready. We are happy, this is good news
Zidane on ISCO's words: it's ambition. Everyone wants to play
Bartomeu about VAR: In the match against Real Madrid, a non-existent penalty was awarded. We need fair football
Ian Wright: it's a Pity Ozil isn't playing, but Arteta's tenacity is admired
Josep Bartomeu: it was Important to start a new era for Barca with Messi. The Interests of the club are above all