Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Između nas nema zbogom, nastavit ćemo negdje drugo, Janjićka

Regiju je potresla vijest da je bosanskohercegovački glumac Davor Janjić preminuo sinoć u 54. godini života.

Od njega se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji i kolege glumci.

"Ono puno duše ode od nas, zbogom dragi Davore...", poručio je Tarik Filipović u svom Instagram storyju uz Davorovu fotografiju.

 | Autor :

"Cijeli život smo skupa i između nas nema zbogom, nastavit ćemo negdje drugo, Janjićka. Grlim te do neba", emotivno je poručio bh. reditelj i direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Dino Mustafić.

Glumac Nermin Tulić, koji je uz Janjića i Enisa Bešlagića glumio u filmu "Duhovi Sarajeva" uputio je posljednji pozdrav na svom Facebook profilu iz njihovu zajedničku fotografiju.


"Vozdra haveru", kratko je poručio.


"Umro je Davor Janjić. Znali smo se čitav život i iako nikad nismo radili zajedno cijenio sam njegov talent. Putuj generacijo, laka ti zemlja", napisao je reditelj Danis Tanović na svom Twitter profilu.

Umro je Davor Janjić. Znali smo se čitav život i iako nikad nismo radili zajedno cjenio sam njegov talenat. Putuj generacijo, laka ti zemlja…

— Danis Tanović (@DanisTanovic) November 29, 2022


Osim njih, od Davora su se oprostili i Dino Šaran, Damir Imamović, Enis Bešlagić i mnogi drugi.

Davor Janjić je rođen 1969. godine u Tuzli, dok je u Sarajevu na Akademiji studirao filmsku glumu u Studiju za mlade glumce. Razdoblje od 1991. do 1996. proveo je u Londonu, dok se 1997. preselio u Sloveniju.

U glumi se okušao kao vrlo mlad , a još neka od ostvarenja po kojima ga pamti publika s naših prostora su "Život sa stricem", "Gorila se kupa u podne", "Blues za Saru", "Kuduz", "Duhovi Sarajeva" i drugi.