Bosnia and Herzegovina

Jakov Kitarović bio u istoj zgradi kada je Petek šefu Janafa predao mito

Istog dana kad je Krešo Petek navodno donio mito od 1,96 miliona kuna direktoru Janafa, Draganu Kovačeviću, policijska pratnja koja ih je tada nadzirala snimila je kako iz prostora na adresi Slovenskoj 9 u Zagrebu izlazi i suprug tadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Jakov Kitarović snimljen je tog dana uz još dvadesetak osoba koje su izlazile i ulazile u zgradu na Slovenskoj 9, a kako piše Jutarnji, među njima je snimljen i kooperant Janafa, Tonica Rajh.

Istog dana na Slovenskoj 9 bili i Marasović i Nikolić

Jutarnji javlja kako je istog dana kako ulazi u zgradu na Slovenskoj 9 snimljen i upravitelj kaznionice u Turopolju, Anđelko Nikolić, te bivši saborski zastupnik HNS-a i bivši Kovačevićev saradnik iz Janafa Jakša Marasović.

Sve se dogodilo na Martinje 2019. godine kad je Petek već dva mjeseca bio pod tajnim mjerama nadzora. Iz sadržaja razgovora koji su prethodili sastanku 11. novembra policija je zaključila kako se sprema primopredaja mita te kako će se to odviti upravo u zgradi u Slovenskoj 9, u Slovenskoj ulici u Zagrebu, u kojem je Kovačević ugošćavao zvaničnike najvišeg ranga.

USKOK još nije naveo poimence o kome se radi. Petek je, podsjetimo, prebacio 1,96 miliona kuna s računa firme na privatni račun, a potom je podizao cijeli iznos 11. novembra te obavio primopredaju.

Kako je snimljen Jakov Kitarović?

Policijska pratnja je snimila Peteka kako ulazi u zgradu na Slovenskoj 9 s narandžastom vrećicom u kojoj je nosio gotovo dva miliona kuna, a nedugo nakon ulaska je on izašao bez vrećice.

Jutarnji piše kako je policija htjela snimiti Kovačevića kako izlazi iz zgrade na Slovenskoj 9 s novcem pa su cijeli dan snimali izlaz iz zgrade na Slovenskoj 9. Upravo tada su snimili Jakova Kitarovića i ostale goste Dragana Kovačevića.

Nisu uspjeli snimiti Kovačevića kako iznosi novac.

Jutarnji je pokušao kontaktirati Jakova Kitarovića kako bi se izjasnio na ovu temu, ali kako pišu, nisu uspjeli.

Football news:

Hans-Dieter flick: I Hope Alaba will sign a contract with Bayern. Our club is one of the best in the world
Diego Maradona: Messi gave Barca everything, brought them to the top. He was not treated the way he deserved
Federico Chiesa: I hope to leave my mark in Juve. We will achieve great results
The Coach Of Benfica: I don't want us to look like the current Barcelona, it has nothing
Guardiola on returning to Barca: I'm happy at Manchester City. I hope to stay here
Fabinho will not play with West ham due to injury
Ronald Koeman: Maradona was the best in his time. Now the best Messi