Bosnia and Herzegovina

Kada Hotić: Sine, nisi ti meni brojka, imaš svoje ime i prezime i sada ti piše na nišanu

Kada Hotić, jedna od majki Srebrenice, u Potočarima iskazuje svoje poštovanje prema stradalima, ali i svoju bol zbog gubitka sina. Kaže kako je pravda jedino čemu sada teži.

- Ukopala samo dvije kosti noge moga sina, ali imam mezar. Kad su ga donijeli u tabutu, stajao je 39 broj. Sine, nisi ti meni brojka, ti imaš svoje ime i prezime i sad ti piše na nišanu. Drugi čin genocida je kada ga negiraju. Ponovo nam rane krvare kada nam to kažu. Ja imam svoju bol, ali teško njima. Meni su ubili smisao života, nema istinske radosti, ali ostao je samo inat u meni da tražim pravdu - govori nam Hotić.

Dodaje da je u Srebrenici izvršen genocid, ali da i danas traže pravdu, da odgovorni prihvate odgovornost, da traže od njih, majki, oprost.

- Mi imamo Republiku Srpsku koja je dodijeljena zločincu i on ima svoj zakon. Kažu nam da kopamo ovdje životinjske kosti. A još se pronalaze grobnice. Ima više od 400 identificiranih, ali mnoge porodice neće da prihvate jednu kost - ističe Hotić.

Football news:

Casillas announced his retirement
De Gea has found a double-the coach of Scottish Ross County. In his team, 19% of the players are called Ross – even all the goalkeepers
Ancelotti on the recipe for winning the Champions League: unconsciousness of actions, luck and courage
Werder searches for talent using machine learning and predicts injuries from DNA
Langle about the match with Napoli: We have a very small advantage
Elvin Kerimov: in 2012, Utkin calls: I Read your text on Showsport, since September 1, you are fired
Willian is impressed with Arteta's desire to sign him to Arsenal, but has not yet decided where he will go