Bosnia and Herzegovina

Kakva je situacija u federalnim zatvorima u vrijeme koronavirusa

Mato Jozić (HDZ), ministar pravde FBiH u razgovoru za "Avaz" kazao je da je od početka marta 2020. godine, kada je počela pandemija izazvana koronavirusom, Federalno ministarstvo pravde u saradnji sa kazneno-poporavnim zavodima poduzelo sve neophodne mjere u cilju preveniranja pojave i širenja zaraze u okviru zavoda.

- U skladu sa donesenim uputama i naredbama Kriznog štaba Federalnog minsitarstva zdrasvtsva u određenim vremenskim intervalima obustavljena su korištenja svih vanzavodskih pogodnosti osuđenim osobama, kao i posjete od strane porodice i drugih lica osuđenim i pritvorenim osobama - kaže Jozić za "Avaz".

Redovne posjete

Od 1. septembra, ističe, zavodi odobravaju redovne posjete od strane užih članova porodice uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Jedan zaraženi

- Jedan osuđenik je bio pozitivan na koronavirus uvrijeme dok je boravio na vanzavodskim pogodnostima te je ostavljen na kućnom liječenju do ozdravljenja. Također, jedna službena osoba je bila pozitivna na COVId – 19. Poduzete su sve epidemiolopške mjere navedena osoba je bila u izolaciji do ozdravljenja testirani su kontakti, te poduzete druge higijensko – epidomeiološke mjere.

Football news:

It is important not to impress, but to score. Another power from the Loco to the words of Nikolic after the match
Andre Villas-Boas: city spent a billion and the coach is a phenomenon. Marseille don't have money for Guardiola, so you have AVB and his tactics
Miranchuk remained in the reserve of Atalanta for the second match in a row
Jurgen Klopp: what is Happening now is like living in a marriage: there are good moments, there are bad ones
Zinedine Zidane: Earned a draw with Borussia Dortmund - and I even think that deserved more
🚑 At Liverpool it became even worse with the center of defense: Fabinho was injured, only Joe Gomez is healthy
Lokomotiv is in third place in group a of the Champions League after 2 rounds, Bayern is in the lead