Bosnia and Herzegovina

Kardinal Puljić poziva na hodočašće u Mariju Bistricu

Odlučni da ovo hodočašće organiziramo u skladu s mjerama koje svaka država usvaja i provodi u borbi protiv koronavirusa, molimo da se prijave hodočasnika iz Bosne i Hercegovine dostave ordinarijatu u Sarajevu i Banjoj Luci najkasnije do 5. listopada, navodi kardinal

Vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić, poziva svećenike i vjernike Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije na XV. hodočašće u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke, 10. listopada.

Kardinalov poziv Nedjelja.ba prenosi u cijelosti:

U ovoj tjeskobnoj i neizvjesnoj situaciji koja je nastupila zbog koronavirusa, želimo moliti zagovor Blažene Djevice Marije kako bismo u svim kušnjama uspjeli sačuvati njezinu vjeru i pouzdanje u Boga. Želimo zahvaliti Bogu za sve ljude dobrog srca koji su se potpuno stavili u službu bolesnih i umirućih, kao i prognanih i onih koji su u potrebi.

Odlučni da ovo hodočašće organiziramo u skladu s mjerama koje svaka država usvaja i provodi u borbi protiv koronavirusa, molimo da se prijave hodočasnika iz Bosne i Hercegovine dostave ordinarijatu u Sarajevu i Banjoj Luci najkasnije do 5. listopada. U svetište treba doći na vrijeme kako bi hodočasnici imali dovoljno vremena za pristupiti sakramentu sv. ispovijedi i za obaviti osobnu pobožnost.

Brojni vjernici koji žive u Republici Hrvatskoj a potječu iz naših župa rado sudjeluju u ovom hodočašću, koje ujedno bude i prigoda za susret rodbine, prijatelja i poznanika. Stoga se nadamo da će upravo oni odgovoriti na ovaj poziv i hodočastiti Majci Božjoj.

U dogovoru s upravom svetišta u Mariji Bistrici, odlučeno je da se ovogodišnje hodočašće ograniči na slavljenje svete mise na otvorenom u 11 sati. Križni put i pozdrav Gospinu liku u crkvi su otkazani, s tim da će biti moguće obaviti ih u privatnom obliku.

Želeći uspješnu organizaciju hodočašća, molim zagovor naše nebeske Majke i na sve zazivam Božji blagoslov.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Football news:

👏 The whole world is talking about Khabib's departure and congratulates him on his victory. They demand the first place in the rating for him and respect the desire to be with his family
Klopp Pro 2:1 with Sheffield: Wins 2:0 or 3:0 come when you fight fiercely in games like this
Messi repeated his worst streak - 6 games without goals to Real Madrid
Schalke are 21 consecutive games unbeaten in the Bundesliga and are in penultimate place
Ronaldo - Khabib: Congratulations, bro. Your father is proud of you 🙏
Suarez shares 1st place in The La Liga goalscoring race with Fati and Paco, scoring 5 (4+1) points in 5 games
Real Madrid beat Barcelona by wins in full-time official matches-97 vs 96