logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Kejt progovorila o osjećaju izolovanosti nakon rođenja princa Džordža

Tokom posjeta dječjem centru Ely & Caerau u Kardifu vojvotkinja od Kembridža prvi put je progovorila o tome da se osjećala izolovano nakon prvog porođaja dok je njen muž princ Vilijam kao pilot u RAF-u radio noćne smjene. Posjeta je uslijedila nakon objave njenog nacionalnog istraživanja pod nazivom "Pet velikih pitanja o djeci mlađoj od pet godina".

Istraživanje bi trebalo da omogući široj javnosti da podijeli svoju perspektivu o glavnim problemima i izazovima odgoja novih generacija. Dok je šetala centrom i slušala o uslugama koje se nude mladim roditeljima i djeci, Midltonova je podijelila svoje iskustvo prve trudnoće i snalaženja s novorođenim djetetom.

"Taman sam rodila Džordža, a Vilijam je još uvijek radio u RAF-u tako da smo došli ovdje dok je Džordž još bio novorođenče. Osjećala sam se užasno izolovano, nisam imala porodicu blizu, a Vilijam je stalno radio noćne smjene. Da sam barem imala ovakav centar u blizini."

Karolin Asante, voditeljka centra, odgovorila joj je da bi podrška koju pruža centar dobro došla svim roditeljima, bez obzira na njihov socijalni status.

"Kada postanete roditelj i puste vas iz porodilišta kući s malom bebom, ne znate gdje biste počeli. Barem je tako bilo meni", rekla je Asante i dodala da joj je drago što se ovim istraživanjem akcenat stavlja na prvih nekoliko godina života jer je to ključno razdoblje u razvoju i treba pokušati dati djeci što bolji start.

Na konferenciji povodom početka istraživanja u muzeju nauke u Birmingemu Kejt je govorila o tome da su roditelji, njegovatelji, odgajatelji i porodica u samoj srži brige za dijete u njegovim formativnim godinama. Tom prilikom izjavila je da kao roditelj u potpunosti razumije koliko pazimo na zdravlje i sreću svoje djece.

"Želim čuti šta smatrate ključnim izazovima koji utiu na naše porodice i društvo da bih se bolje fokusirala na rad tamo gdje je to najpotrebnije", poručila je i dodala: "Moja ambicija je pružiti trajnu promjenu nabolje za generacije koje dolaze."

(Index.hr)

Themes
ICO