Bosnia and Herzegovina

KONAKOVIĆ IZAZVAO BIJES MEĐU SUGRAĐANIMA DOKTORICE MALIĆBEGOVIĆ: 'To su neistine i prljave političke igre'

Nakon što je danas na svom Facebook profilu predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković objavio pismo u kojem je navedeno da je kandidatkinja Demokratske fronte za poziciju ministra zdravstva u Kantonu Sarajevo, doktorica Draženka Malićbegović, imala spornu ulogu tokom rata u BiH, odnosno spočitava joj se neprofesionalan odnos u svojstvu „glavnog liječnika za ratne zarobljenike i civile zatočene u logoru“, uslijedile su brojne reakcije u javnosti.

Iako je pismo dosta načelno i bez detalja, a pritome se ne navodi ime autora, odnosno predsjednika Udruženja logoraša Žepče koji ga potpisuje, izazvalo je dosta polemike u javnosti.

Tako je do našeg portala došla i reakcija Dženane Šimičić, koja je izrazila potrebu da javno demantuje navedene informacije budući da, kako kaže, dobro poznaje doktoricu Malićbegović.

„Potpuno dematujem takve informacije, to su neistine i prljave političke igre. Potpuno je smiješno porediti izjavu gospodina Mačkovića o genocidu i Srebrenici sa doktoricom Malićbegović! U vrijeme rata u Žepču svo medicinsko osoblje je bilo mobilizirano, bez obzira na nacionalnu pripadnost! Samim time i dr. Malićbegović. U tekstu se navodi da je dr. Malićbegović imala ovlasti, a tu su potpune neistine. Ko je bio u Žepču, vrlo dobro zna kakvo je stanje vladalo. Dr. Malićbegović je uvijek bila i ostala čovjek, pomagala kada god i kome god je mogla. Žalosno je da pojedinci za političke igre prodaju svoju čast. Ja se potpisujem imenom i prezimenom iza svoje izjave, a ne kao u pismu navedeni koji se krije iza titule predsjednika logoraša!", stoji u reakciji Dženane Šimičić koja je stigla na adresu našeg portala.

Vezane vijesti

Football news:

Andy Cole on £ 109m for Sancho: it's crazy money. Manchester United will not spend them at random
Juventus loaned Luca Pellegrini to Genoa
Palace, Brighton and Sheffield want to buy Brewster. Liverpool ask for 25 million pounds
Milan have offered 4 million euros for the striker Bodo-Glimt Gauge. He scored them in the Europa League
Atletico showed a photo of Suarez in three sets of uniforms
Lemar is Interesting to Leipzig
Chelsea midfielder Loftus-cheek is wanted by West ham, Southampton and Aston Villa