Bosnia and Herzegovina

Korona ušla na dječije odjeljenje Specijalne bolnice u Zagorju

ZAGREB – Virus korona je u Hrvatskoj zabilježen i na Odjeljenju za rehabilitaciju djece u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Koronu ima medicinska sestra sa tog odeljenja, a simptome je dobio i fizioterapeut koji radi sa decom, javlja portal ''Ni Zagorje Malo''.

Fizioterapeut je išao na testiranje, a nije sigurno kad će doći rezultati, prenosi portal Index.hr, koji navodi da neki od testiranih u Zagorju svoje nalaze čekaju i po nedjelju dana.

Krapinsko-zagorska županija, koja je osnivač Opšte bolnice Zabok i dvije specijalne bolnice, nije obezbijedila da zdravstveni radnici nalaze mogu dobiti za sat vremena, a o kupovini aparata koji bi to omogućio za sada se ne razmišlja, navodi portal.

Zaražena sestra nije bila u kontaktu sa djecom, a djeca koja se nalaze na tom odjeljenju uglavnom spadaju u grupu koja ne može da nosi zaštitne maske.

U kontaktu sa fizioterapeutom bilo je četvoro djece koja su trenutno u preventivnoj samoizolaciji.

Football news:

Holand continues to insist that he is a monster. Fastest in the history of the Champions League scored 15 goals (and added 16)
Koeman on the victory over Dynamo Kyiv: We achieved our goal-we reached the playoffs
Solskjaer on 4:1 with Istanbul: Manchester United played intensely, enjoyed the match. We want to be 1st in the group
Forward Ferencvaros Troll Cristiano: celebrated a goal in his style. Ronaldo responded with a goal and a very angry look
Morata scored 5 goals in 4 games in the Champions League for Juve. His best result is 5 in 12 games in the 2014-15 season
Holand has scored 15 goals in the Champions League the fastest. 7 games better than the record
Ludicrous omission of the Champions League match: the Brugge forward did not want to transfer to the bus, and he was kicked out