Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Košarac: U Brisel dostavljen akcioni plan za izvoz crvenog mesa u EU

On je podsjetio da je ovaj Direktorat u avgustu sačinio izvještaj o obavljenom auditu za kontrolu zdravlja životinja u cilju provjere ispunjenosti uslova za izvoz mesa goveda, ovaca i koza iz BiH u EU.

“U saradnji sa Kancelarijom za veterinarstvo BiH i nadležnim tijelima Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko Distrikta, intenzivno smo radili na pripremi akcionog plana za uklanjanje uočenih nedostataka i ispunjavanje preporuka iz izvještaja evropskog audit tima. Nakon što smo definisali jasne ciljeve i rokove za izvršenje, akcioni plan smo dostavili Direktoratu za zdravlje i bezbjednost hrane Evropske komisije’’, naglasio je ministar Košarac.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu očekuje se odgovor Direktorata o prihvatanju akcionog plana, te početak njegove realizacije.

“EU je važan spoljnotrgovinski partner BiH, tako da je naše trajno opredjeljenje da izvozno orijentisanim privrednim subjektima iz Republike Srpske i Federacije BiH omogućimo plasman na evropsko tržište. Očekujem da ćemo u što skorijem roku dobiti pozitivan odgovor iz Brisela, kako bi naši proizvođači mogli izvoziti crveno meso na veliko evropsko tržište”, poručio je ministar Košarac.

(Vijesti.ba)