Bosnia and Herzegovina

Krajinu ne damo, Krajina je naša!

Savez za bolju budućnost BiH održao je večeras spektakularan skup u prepunoj dvorani Starog hotela u Sanskom Mostu. 

Stotine građana Sanskog Mosta došlo je da se upozna s politikom ove stranke, te kandidatima za sve nivoe vlasti na predstojećim općim izborima.

- Ako dođemo na vlast, a hoćemo, tvrdim vam Krajina će imati svog ministra koji će biti zadužen samo za razvoj Krajine. Čak i probleme s migrantima prebacuju u Krajinu. Krajinu ne damo, Krajina je naša – rekao je Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, praćen gromoglasnim aplauzima.

Osvrnuo se i na kandidaturu Šefika Džaferovića, kojeg je Bakir Izetbegović odlučio postaviti za svog nasljednika.

- Neka se samozvana elita otela kontroli. Sa mnom u Domu naroda BiH sjedi gospodin Safet Softić, a on se nije našao na listi. Pa ni Denis Zvizdić, s kojim nismo zadovoljni, ali je Bakir izabrao Šefika Džaferovića da mu poltronski čuva tron. E neće moći - dodao je Radončić.

Inače, skup u Sanskom Mostu otvorio je Admir Mušanović, predsjednik OO SBB-a Sanski Most.

Jasmin Burnić, kandidat za Skupštinu Unsko–sanskog kantona, zahvalio je Radončiću na dolasku u njihov grad.

- Sanski Most je dokazao koliko poštuje Radončića još 2014. godine, kada je uvjerljivo pobijedio za člana Predsjedništva BiH u ovom gradu, a tako će, akobogda, biti i za 20 dana – kazao je Burnić, te javno zahvalio Fuadu Čibukčiću, direktoru Fonda za okoliš FBiH koji je omogućio ovoj općini 180.000 KM za projekte, te ministru Ismiru Juski, ministru saobraćaja i komunikacija BiH, koji je za infrastrukturne projekte osigurao 310.000 KM.

Krajina je spremna, ljudima je potrebna nada i spas, a Krajišnici to vide u predsjedniku SBB-a, riječi su kojima je svoj govor otvorio Agan Bunić, nosilac liste za Skupštinu USK.

Redžo Kurbegović, kandidat za Parlament FBiH, podsjetio je da ozbiljni investitori ovaj grad zaobilaze u širokom luku.

- Postali smo država gdje poslove dobivaju samo probrani - poručio je Kurbegović.

Na skupu je govorio i Meho Rekić, nosilac liste za Parlament BiH, koji je potcrtao da je Sanski Most lijep, ali, nažalost, pust grad.

Šepić i Džaferović su uhljebi koji žele da i dalje žive na račun građana

Azra Hadžić–Bećirspahić, nositeljica liste za Parlament FBiH, kazala je da građani Krajine zaslužuju bolji život, a da im to sada može osigurati samo SBB i Fahrudin Radončić.

- Naš predsjednik Radončić je jedini kandidat za člana Predsjedništva BiH koji nikada iz budžeta nije uzeo ni marku. S druge strane imamo Senada Šepića, Šefika Džaferovića. To su profesionalni budžetski uhljebi koji žele da žive na račun naših građana – kazala je Hadžić–Bećirpsahić.

Jusko: BiH nije od Baščaršije do Marindvora

Skupu SBB-a u Sanskom Mostu prisustvovao je i ministar saobraćaja i komunikacija BiH Ismir Jusko, nosilac liste za Parlament BiH u Kantonu Sarajevo. On je kazao da ga za Sanski Most vežu brojne uspomene i podsjetio da je lično učestvovao u borbi za oslobođenje Sanice, čime je otvoren put za oslobođenje Sanskog Mosta.

- Kao ministar prometa sam BiH donio 2,7 milijardi maraka za Koridor 5C, a do iduće godine ćemo preuzeti bh. nebo i spasiti 150 miliona KM. Oni koji misle da je država od Baščaršije do Marindvora ne mogu biti na njenom čelu – rekao je Jusko praćen aplauzima.

Čavka: Od Radončića sam naučio da Bošnjaci moraju hodati uzdignute glave

U Sanskom Mostu je bio i Admir Čavka, šef Koalicije „Domovina“ u NSRS, potpredsjednik SBB-a i kandidat za potpredsjednika Republike Srpske.

- Najviše sam u životu naučio od Radončića, a to je da mi, Bošnjaci, moramo hodati uzdignute glave. Glasajte za SBB i našeg predsjednika svih građana Fahrudina Radončića – kazao je Čavka.


Football news:

Manchester City have agreed a contract with Ferran Torres. He is seen as a replacement for Sane
Mourinho on Tottenham: We will fight until the end to reach the Europa League
Dzeko scored 15 goals in Serie A with his head. Over the past 5 years, only Pavoletti and Zapata have more
Sarri on 3:3 with Sassuolo: there Were moments of passivity that are difficult to explain
Arteta about 2:1 with Liverpool: the Gap between the teams is huge for today
Jurgen Klopp: Arsenal didn't have any real chances. We played brilliantly, but two episodes killed the game
Van Dijk Pro 1:2 with Arsenal: Liverpool got what they deserved. We gave them goals