Bosnia and Herzegovina

Krajišnici poručili Sandžaklijama: U dobru i u zlu smo jedno i uvijek zajedno

Udruženje građane Bosanske Krajine uputilo je pismo podrške Bošnjacima Sandžaka koji su u žarištu pandemije koronavirusa. U pismu koje potpisuje v. d. predsjednik Udruženja Adnan Bajrić, Sandžaklijama poručuju da nisu sami biti zaboravljeni od Krajišnika te da očekuju podršku od niih. Pismo je upućeno na adrese gradonačelnika Novog Pazara, bolnice u tom gradu te Mešihata Islamske zajednice u Sandžaku.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Esselamu alejkum Bošnjaci Sandžaka, poštovane Sandžaklije

pišemo vam iz Bosanske krajine, regije koja obuhvata gradove od Livna, Jajca, Banjaluke, do Bihaća, odnosno iz Krajine, koja je u dolinama rijeka Vrbasa i Plive odnosno Une i Sane.

Nego, pišemo vam Pismo podrške, da znate da niste sami, niti zaboravljeni od nas, jer nas povezuje jedna vjera i nacija.

S tim u vezi, pozivamo naše predstavnike Općina i Gradova, premijera Unsko-sanskog kantona, direktora KB "Irfan Ljubijankić" u Bihaću, Muftijastvo bihaćko i banjalučko, našu dijasporu, koja se pre/poznaje, zajedno živi i sarađuje širom svijeta, da se odazove vašim potrebama, jer vi ste u Sandžaku, historijsko pravo i obaveza Bosne i Bošnjaka.

Na kraju, očekujte podršku od nas i naših institucija ili kroz vaše ne/vladine organizacije koje su već započele procese u vezi prikupljnja finansijske i materijalne pomoći. Mi smo Krajišnici, a vi Sandžaklije i obratno, a prije/iznad svega Bošnjaci. Mi smo zapadna, a vi istočna Krajina/Sandžak, i u dobru i u zlu, jedno i uvijek zajedno!

 

Football news:

City has fought back from UEFA and is ready to update: Pep has 300 million on transfers, Ferran Torres and ake have already been taken, and Coulibaly is on the way
I love Fulham. I'm sure it's going to hurt, but it's permanent
Streich-the main thinker of German football: does not watch the Premier League, talks about Dostoevsky and empathy
Dembele worked in the General group of leopards in front of Napoli. He has not played since November
Casemiro on respect for Zidane: I still get excited when I talk to him. It's incredible
Cakir will referee the Barcelona-Napoli match in the Champions League
Detailed analysis of the game of 18-year-old Ronaldo for sporting against Manchester United. 6 days later, Cristiano became a United player