Bosnia and Herzegovina

KRIVOKAPIĆ VAN SEBE, OTKRIO: Da Đukanovića i Vučića veže veliki biznis i da imaju neraskidive veze...

- Jel' možemo vi i ja to da dokažemo ? U ovom trenutku ne možemo, ali doći će vrijeme kada će sve stvari biti potpuno transparentne.

Teza da su Aleksandar Vučić i Milo Đukanović u prijateljskim, a možda i poslovnim odnosima uzburkala je odnose u jednom dijelu crnogorske opozicije. Reagovao je i zvanični Beograd navodeći da su to budalaštine. Za Miodraga Lekića, lidera DEMOS-a, ta polemika trenutno nema veliku važnost za Crnu Goru.

Da li će stavovi prema politici Aleksandara Vučića biti kamen spoticanja među strankama i ličnostima koje su dio najveće, za sad još uvijek opozicione, koalicije "Za budućnost Crne Gore"?

Krivokapić: Ja znam, i sad tu moram da budem iskren, da gospodin Vučić i gospodin Đukanović su veći prijatelji nego ja, i ne znam koji, evo moj najbliži kum.

Novinar: Kako su prijatelji?

Krivokapić: To pitajte njih!

Novinar: Pitao sam Đukanovića, da li u poslovnom djelu ima udio u 'Beograd na vodi, sve što pišu mediji, pitao sam.

Krivokapić: Jel' možemo vi i ja to da dokažemo ? U ovom trenutku ne možemo, ali doći će vrijeme kada će sve stvari biti potpuno transparentne.

Zbog ove izjave oglasio se Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, koji je dio koalicije koji predvodi Krivokapić, koji kaže da se ne slaže, niti podržava izjavu Zdravka Krivokapića o navodnom poslovnom aranžmanu Vučića i Đukanovića u, kako navodi, projektu "Beograd na vodi".

Zatražio je i da se Krivokapić, ako se ispostavi da ne govori istinu, izvini Vučiću. Sa Krivokapićem se ne slaže još jedan od članova njegove koalicije, predsjednik Nove Srpske demokratije, Andrija Mandić.

"On ima svoje stavove, on je slobodan intelektualac, može da govori na različite načine, ali ja mislim da je najvažnije kada učestvujemo u javnom životu da govorimo na osnovu dokaza, na osnovu relevantnih informacija, da govorimo na osnovu činjenica, a meni te činjenice o kojima je govori profesor Krivokapić nisu poznate", rekao je Mandić.

I zvanični Beograd je stao u odbranu predsjednika Srbije.

"Meni je drago da će se formirati nova vlada, ali isto tako želim da kažem novoj vladi - e, nemojte Srbiju da koristite za opravdanje svakakvih gluposti. Nemojte da pričate budalaštine kao gospodin Krivokapić koji kaže kako Milo Đukanović i Vučić imaju neke zajedničke poslove", poručio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Koalicioni partneri za sada ne pridaju veliku važnost ovim razmimoilaženjima. Miodrag Lekić, lider Demosa, kaže da ova polemika treba da ostane interna.

"Ono što mogu da kažem je da Crna Gora ima svoju stvarnost, svoje izazove u ovom trenutku. Bilo koja ličnost van Crne Gore bi trebalo da bude u trećem, petom planu", naveo je on.

A stvarnost Crne Gore ja takva da je za srijedu u podne zakazana konsitutivna sjednica novog crnogorskog parlamenta. Nakon toga počinju da teku rokovi za sastav nove vlade.

Football news:

Ze Luish was obliged to roll on the partner. Intuitively, you need to know that the player is running on the right. Mostovoy on a dangerous moment
Jota's goal was Liverpool's 10,000 th in history
Joshua Kimmich: Lokomotiv played a brilliant match
Ashley young: If we play the same way as Shakhtar, we can take points from Real Madrid
Flick about 2:1 with Loko: the Victory looks deserved, although not as confident as we expected
Conte Pro 0:0 with Shakhtar: Inter are on the right track. We dominated, but we were unlucky
OPTIONS that left the Team in the game: penalty on Lewandowski turned in an offside position