Bosnia and Herzegovina

LEGENDARNI SRPSKI TRENER JE LJUT: 'Sramota je ovo što rade Kukoču, jednom od najvećih ikad'

Toni Kukoč ni ove godine nije izabran u košarkašku Kuću slavnih, a to je razljutilo legendarnog srpskog trenera Svetislava Pešića.

"Uz svo poštovanje svima koji su izabrani u Kuću slavnih, teško mi je povjerovati da tamo još uvijek nema jednog od najboljih igrača u historiji košarke Tonija Kukoča", rekao je Pešić, trener Barcelone, za Tanjug.

Ove godine uz tragično preminulog Kobea Bryanta u Kuću slavnih ušli su Tim Duncan, Kevin Garnett, Eddie Sutton, Rudy Tomjanovich, Tamika Catchings, Kim Mulkey i Barbara Stevens.

"Ne postoji ljubitelj košarke koji ne voli Tonija i to ne samo zbog onog što je dao svjetskoj košarci već i kakva je osoba. Ovo nije samo moje mišljenje već je i mišljenje svih trenera s kojima je radio, ali i onih koji ga nisu vodili. Ne znam je li smiješno ili žalosno što još nije u Kući slavnih, očito živimo u svijetu u kojem se sve treba izlobirati, a Toni nije dio tog svijeta", dodao je Pešić, koji je Kukoča vodio do kadetskog i juniorskog naslova Europe te čuvenog svjetskog juniorskog naslova u Bormiju 1987. godine.

 

Kukoč: Valjda će se i mene jednom sjetiti

Ranije se Kukoč, trostruki NBA prvak, oglasio i poručio kako se nada da će se jednom i njega sjetiti oni koji biraju velikane za ulazak u Kuću slavnih.

"Valjda će se jednog dana, u sljedećih 10 godina, i mene sjetiti. Eto, vidim da je zbog toga javno negodovao i Scottie Pippen koji se pitao je li to netko mene namjerno zaboravlja", rekao je Kukoč, koji je s Jugoplastikom tri puta zaredom bio prvak Europe.

Dosad su u Kuću slavnih od hrvatskih košarkaša izabrani Krešimir Ćosić (1996.), Dražen Petrović (2002.) Mirko Novosel (2002.) i Dino Rađa (2018.).

(Index.hr/SB)

Vezane vijesti

Football news:

Captain Valeika was born in Moscow. Russian Russian mother, father-conductor, performed with Celine Dion and still supports Spartak
Scott Makemine: Looking cuts with Zidane, Vieira, Keane. Amazing box-to-box
Jessie Lingard: Last season, I didn't force myself or set goals. It's like a new start
Fjortoft about Werner: Timo is the best talent in Europe. If Liverpool want him, he will be there
The Union was suspended from matches the forward Poltera. The player did not want to take a pay cut
Ex-Guardiola assistant: Messi will be able to play in midfield like Xavi in a few years
Kante resumed individual training at the Chelsea base