Bosnia and Herzegovina

Ljubitelji nogometa u šoku: Kristof Dugari brutalno izvrijeđao Mesija

Osvajač zlata na Svjetskom nogometnom prvenstvu 1998. godine, Kristof Dugari (Christophe Dugarry) razbjesnio je nogometni svijet, odnosno onaj njegov dio koji simpatizira vještine i igre Lionela Mesija (Messi). Za vrijeme zadnje Barcelonine utakmice, one u kojoj su protiv madridskog Atletika odigrana 2:2, Dugari je gostovao kao stručni sukomentator na "RMC Sportu".

Tamo je govorio o argentinskom nogometašu kao o, pazte sad, poluautističnom čovjeku visokom svega metar i po. Reklo bi se, zaista neprimjereno.  Iza takvih riječi krije se ljutnja bivšeg francuskog nogometaša na Mesija zbog zapostavljanja sunarodnjaka mu Grizmana (Antoine Griezmann). Dugari spočitava Barcinoj desetki što Grizmanu ne dodaje dovoljno lopti pa on ne dolazi do izražaja u igri Barcelone.

- Čega se Grizman boji? Dečka od metar i pol koji je usto i poluautističan? Ne treba se bojati, treba samo pokazati malo m*da. Već godinu dana govorim o tome da ima problem s Mesijem. Grizman ga treba udariti u lice - sve je to rekao Dugari za vrijeme svog gostovanja na RMC Sportu.

Priznao je i da dio problema ipak leži u Grizmanu.

- Tačno je da mu Mesi ne dodaje koliko bi trebao, ali to me ne čudi. Grizman gubi lopte, ne igra sa samopouzdanjem. Mislim da njih dvojica trebaju razgovarati da se stvari između njih izglade, dodaje Dugari, koji je potpuno naljutio Mesijeve fanove, ali i razne udruge djece s autizmom. 

Napisao je ispriku na Twitteru, ali je kasnije odlučio da je izbriše, prenose SN.

Football news:

I love Fulham. I'm sure it's going to hurt, but it's permanent
Streich-the main thinker of German football: does not watch the Premier League, talks about Dostoevsky and empathy
Dembele worked in the General group of leopards in front of Napoli. He has not played since November
Casemiro on respect for Zidane: I still get excited when I talk to him. It's incredible
Cakir will referee the Barcelona-Napoli match in the Champions League
Detailed analysis of the game of 18-year-old Ronaldo for sporting against Manchester United. 6 days later, Cristiano became a United player
Manchester City are confident that Aguero will stay for another season, despite the Interest of Independiente