Bosnia and Herzegovina

Matko Križanović još u bjekstvu, pritvorena osoba koja ga je podstrekavala

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona danas su se oglasili u vezi nedavnog događaja u Čapljini, od 7. avgusta kada je ispred ugostiteljskog objekta „Craft“, Matko Križanović (28) iz automatske puške prostrijelio Igora Č. iz Čapljine.

Igor Č., je podsjetimo, zadobio teške tjelesne ozljede, u vidu prostrijelnih rana u predjelu lijevog i desnog skočnog zgloba. 

-Kantonalno tužilaštvo, u saradnji sa MUP-om HNK Mostar, poduzima istražne radnje u ovom predmetu, u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo te procesuiranja počinitelja.

Zbog toga je na prijedlog Tužilaštva HNK rješenjem Kantonalnog suda u Mostaru od 13.avgusta 2020. godine, Adrijanu Jurkoviću zv. „Adi“ iz Čapljine, određen jednomjesečni pritvor zbog osnovane sumnje da je podstrekavao osumnjičenog Matka Križanovića, na izvršenje krivičnog djela ubistvo u pokušaju iz čl. 166.st.1. u vezi sa čl. 28. i 32. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ F BiH), a na štetu oštećenog I. Č.-saopćili sui z Tužilaštva HNK.

Potvrdili su da se osumnjičeni Matko Križanović nalazi se u bjekstvu te da trenutno nije dostupan policijskim i pravosudnim tijelima u BiH.

- MUP HNK, po nalogu Tužilaštva HNK poduzima sve mjere i radnje u cilju njegovog pronalaska i lišenja slobode.Pozivaju se građani da korisne informacije o boravku i kretanju osumnjičenog Matka Križanovića dojave bilo kojoj policijskoj upravi na području HNK, odnosno BiH-naveli su iz Tužilaštva HNK.

Football news:

Tottenham bought Regilon from Real Madrid
Jurgen Klopp: Jota can give Liverpool what we don't have. It will make the game more unpredictable
Borussia Monchengladbach without nominal strikers will go to the match with Dortmund
Diogo Jota: Liverpool is one of the best clubs in the world. He can't be denied
Hames is already a fan at Everton: he participated in 4 goals out of 5, removed Gibbs and Bilic
Liverpool announced the purchase of Jota from Wolverhampton
Andrea Pirlo: it is Unlikely that Suarez will become a Juventus forward