Bosnia and Herzegovina

Modi zatražio oprost od Indijaca zbog uvođenja potpune karantene

Indijski premijer Narendra Modi zatražio je oprost od građana svoje zemlje nakon što je uveo sveobuhvatnu blokadu za koju je rekao da je nanijela štetu milijunima siromašnih ljudi.

Ova samokritika se odnosila na nedostatak planiranja uoči karantenskih mjera za zaustavljanje širenja koronavirusa, koje su obznanjene u roku kraćem od četiri sata, javlja BBC.

Zbog toga su mnogi od 1,3 milijarde indijskih građana ostali bez posla i u stanju gladi. Deseci tisuća radnika su bili prisiljeni pješačiti stotinama kilometara prema rodnim selima.

Zbog vladinih mjera obustavljen je javni prijevoz u zemlji, a jedan je radnik umro nakon što je pokušao pješačiti do svoje kuće 270 kilometara, rekli su policijski dužnosnici agenciji Reuters.

Narendra Modi se u svom tjednom radijskom obraćanju ispričao zbog utjecaja strogih mjera, uključujući obvezan boravak u kući. Međutim, rekao je da ne postoji "drugi način" da se zaustavi brzo širenje virusa.

- Osobito kad pogledam svoju siromašnu braću i sestre, definitivno osjećam da oni moraju razmišljati kakav je to premijer koji nas je stavio u ove poteškoće? Posebno tražim njihov oprost, rekao je.

Indija je prijavila oko 1.000 slučajeva koronavirusa i 25 smrtnih slučajeva.

Međutim, stručnjaci brinu da bi stvarni broj infekcija mogao biti daleko veći. Indija ima jednu od najnižih stopa testiranja na svijetu, iako su u tijeku napori za povećanje tih kapaciteta.

(Vijesti.ba / FENA)

Football news:

The President of Juventus proposed to hold Serie A matches with partial filling of the stands
Now we communicate in person and not through the screens. Serious progress. Klopp on the resumption of training
Balotelli on suspension from training: I Train twice a day. Am I invisible to the cameras?
Remember how Alisson called his family after winning the Champions League? My wife was very worried that it was far away, and asked me to win the final again
Sancho is the 1st player with 15+ goals and assists for a season in the Bundesliga since statistics began counting
Sancho scored the first hat-trick of his career. He scored three times for Paderborn during the half
Benjamin Pawar: Bayern should take the Bundesliga and the German Cup every year, but we want the title