Bosnia and Herzegovina

Mogu li muškarci osjetiti ženski orgazam

Mogu li muškarci zapravo osjetiti kad žena doživljava orgazam? Ne govorimo o tome može li on osjetiti drhtanje nogu ili druge posljedica orgazma. Govorimo o tome može li muškarac fizički, anatomski, fiziološki osjetiti ženski orgazam na svom penisu.

Neki muškarci za Cosmopolitan tvrde da su imali iskustva s osjećajem ženskog orgazma:

"Da, osjetio sam ženski orgazam. Razlikuje se od žene do žene, jer je uglavnom povezano s tim koliko su jaki njihovi mišići zdjelice. Osjećaj je poput zatezanja i opuštanja oko vašeg penisa, poput pulsirajuće akcije", kaže  Bret (39).

"Da, kad to osjetim, stvari se iznenada skupljaju ili grče, plus promjena vlažnosti", Zach (29).

'Za mene je to osjećaj intenzivnog stezanja mišića u cijelom tijelu", Hajden (25)

Ali ne postoji siguran način da muškarac zna je li žena doživjela orgazam. Ne doživljavaju sve žene orgazme na isti način. Svaki orgazam može biti drugačiji.

Osjećaj zatezanja koji muškarci opisuju vjerovatno je posljedica kontrakcija mišića dna zdjelice i rodnice kod žene. Ritmične kontrakcije dna zdjelice pomažu ženama da dožive orgazam, ali mnoge žene mogu doživjeti orgazam i bez kontrakcija.

Drugim riječima, potpuno je normalno da muškarci osjećaju nešto "tamo dolje", ali to nije nužno i orgazam.

Može li muškarac osjetiti ženski orgazam u potpunosti zavisi o samom penisu, konkretno, njegovoj veličini i osjetljivosti živčanih završetaka. Veći penisi s većim opsegom imaju veće šanse da ispune rodnicu, a time i mogu otkriti promjene.

Ali, opet, budući da orgazmi dolaze u svim oblicima i veličinama, ne postoji siguran način da se potvrdi da je ono što penis osjeća zapravo orgazam.

Vrlo je vjerojatno da muškarci laganu kontrakciju vagine pogrešno shvaćaju kao orgazam partnerice.

Prema jednoj studiji, 85 odsto muškaraca vjerovalo je da njihova partnerka doživjela orgazam. Pa ipak, samo 64 posto žena potvrdilo je da jesu.

Budući da su vaginalne kontrakcije sigurno znak da bi neko mogao doživjeti orgazam, samo 29 posto žena kaže da neprestano doživljava orgazam samo kroz penetrativni seks.

Dakle, usredotočimo se na komunikaciju, umjesto da nagađamo kada žene imaju orgazam.

Umjesto da pretpostavite da je ono što ste osjetili kod partnerke orgazam, iskoristite svoje komunikacijske vještine i pitajte ih pa ćete onda znati na čemu ste.

Ako želite znati kakav je orgazam doživjela žena pitajte ju kako se osjećala. Ne pokušavajte donijeti presudu na osnovu njezinih grčeva. Samo ona može izraziti svoj orgazam.

(24sata.hr)

Football news:

Goretzka is the German GQ sportsman of the year. He is awarded for fighting racism and the pandemic
Bartomeu deleted his Twitter account after leaving Barca. He and his family received threats
Gennady Orlov about Khabib: Won-well done, but he's not the greatest
Forward Alaves Joselu: Barcelona is one of the best teams in the world. But they can be beaten
In England, they want 25% of coaches and 15% of managers to be from ethnic minorities. Only Southampton did not sign up
Zlatan okovide: the Virus challenged me and I won. But if you are not Zlatan, then do not risk it and think with your head
Koeman on Griezmann: the goals will come, I have no doubt about it. It needs to continue to work