Bosnia and Herzegovina

MUNIRA SUBAŠIĆ U POTOČARIMA PORUČILA ZLOČINCIMA: 'Mi ćemo vas proganjati i nikada nećemo posustati, A TI VUČIĆU KOJI DAJEŠ UTOČIŠTE...'

"Mi ćemo vas proganjati i nikad nećemo posustati, uvijek će biti neko ko će vas ganjati. To je naše pravo i obaveza. Dobro zapamtite - ne postoji mjesto gdje se možete sakriti, a da vas mi ne možemo pronaći", kazala je Subašić.

Predsjednica Udruženja Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa Munira Subašić na današnjoj komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici poslala je poruku zločincima, negatorima genocida, političarima u BiH i regiji, te Evropi i svijetu. Prvu poruku Munira je uputila zločincima koji su počinili genocid.
"Mi ćemo vas proganjati i nikad nećemo posustati, uvijek će biti neko ko će vas ganjati. To je naše pravo i obaveza. Dobro zapamtite - ne postoji mjesto gdje se možete sakriti, a da vas mi ne možemo pronaći", kazala je Subašić.

Negatorima genocida je poručila da u svom naumu nikada neće uspjeti jer se Majke nikada neće umoriti.

Pozvala je PIC i Evropu da donesu Zakon o negiranju genocida.

"Time ćete poraziti ratne huškače i zaštiti naslijeđe koje ste nam ostavili, a to je Dejton. Zar ćete dozvoliti da na svaki naš pokušaj da donesemo zakon, Rusija stavlja veto kao što je UN-u?", pitala je Munira.

Njena poruka političarima u BiH i regiji je: "Gradite mir, gradite poštovanje i povjerenje, budite primjer, mi ćemo vas podržati. Bez istine i pravde nema mira".

Srbiju je pozvala da izruči zločince koji se tamo kriju, a sumnjiče se za činjenje genocida jer će se samo tako "opravdati da nisu projektovali i planirali genocid i rat u BiH".

"Pozivamo Vučica koji je najodgovorniji jer daje utočište zločincima u Srbiji, šta više nagrađuje ih", kazala je Subašić.

Poruka za domaće pravosuđe je da nastave tamo gdje je Haški tribunal stao.

Football news:

Ferdinand on Barca breeding: Bad. They still rely on old-timers
Inter wants Perisic back, even if Conte remains in the team. Bayern hopes to buy the player for less than 20 million euros
Rudi Garcia on Lyon's chances against city: the quarter-Finals showed that the favourites can also be beaten
CSKA agreed a 5-year contract with Fuchs. The transfer is estimated at 7-10 million euros
Ferdinand on Messi at Barca: Will he want to stay, given the results and the team's performance? Does he have time to wait?
I would not be surprised if Pochettino is appointed in less than 3 days. Ex-Barca winger Carrasco on the club's new coach
Alaba about Mueller: we are Glad that Bayern have such a player