Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

NA POZIV ZELENSKOG: Predsjednik Turske Erdogan doputovao u posjetu Ukrajini

Erdogan bi se u palati Potočki trebao sastati sa Zelenskim, nakon čega će uslijediti trilateralni sastanak s generalnim sekretarom UN-a Antoniom Guterresom.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan na poziv ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog doputovao je u posjetu Lavovu.

Erdogan je doputovao na Međunarodni aerodrom Rzeszow, u Poljskoj, gdje su ga dočekali guverner Radoslaw Wiatr i ambasador Turske u Varšavi Cengiz Kamil Firat, odakle je kopnenim putem prešao u Lavov.

Erdoganovu delegaciju čine ministri vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, energetike i prirodnih resursa Fatih Donmez, odbrane Hulusi Akar, poljoprivrede i šumarstva Vahit Kirisci, trgovine Mehmet Mus, čelnik obavještajne službe Hakan Fidan, šef Direktorata za komunikacije Fahrettin Altun, glasnogovornik Ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin, šef Ureda za odbrambenu industriju pri Predsjedništvu Ismail Demir, pomoćnik predsjednika i glasnogovornik Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Omer Celik i generalni direktor Baykara Haluk Bayraktar.

Erdogan bi se u palati Potočki trebao sastati sa Zelenskim, nakon čega će uslijediti trilateralni sastanak s generalnim sekretarom UN-a Antoniom Guterresom, javlja Anadolu Agency (AA).