Bosnia and Herzegovina

Našli oazu usred korone, turizam procvjetao za mjesec dana

Ruski dio Krima je prošlog mjeseca dočekao oko 1,5 miliona turista i očekuje da će u avgustu primiti još više posjetilaca.

Prema regionalnom guverneru Krima, Sergeju Aksjonovu, 1.432 miliona ljudi je posjetilo poluostrvo u 30 dana od 1. jula, kada je region konačno otvorio svoj turistički sektor poslije ograničenja koja se odnose na virus korona.

Većina turista (preko 60 odsto) stigla je automobilom ili autobusom preko Krimskog mosta, oko trećine avionom, a oko pet odsto vozom. Dok su prošlog mjeseca krimski hoteli i smještajni objekti zauzeli oko 80 odsto, očekuje se da će avgust biti još vrelija turistička sezona za regiju, predviđaju lokalne vlasti.

"U avgustu ćemo imati 1,8 miliona. Možda bude još više, s obzirom na nivoe rezervacija i protok saobraćaja",  izjavio je u subotu krimski ministar za ljetovališta i turizam, Vadim Volčenko.

On je dodao da je i broj rezervacija i prometa povećan, čak i u poređenju sa pred-pandemijskim vremenima. U protekle dvije godine, turistički sektor Krima procvjetao je jer je crnomorsko poluostrvo zabilježilo rekordni broj posjetilaca u post-sovetskoj eri.

U 2018. godini region je posetilo 6,8 miliona ljudi, a prošle godine taj broj se povećao na 7,4 miliona.

(Telegraf Biznis)

Football news:

Ribery provided two assists in the Inter game
Lineker criticized the Interpretation of the hand game in the Premier League, posting a picture with a straitjacket: there is an idea for a new form
Bilic 3-3 with Chelsea: West Brom deserved 3 points. We could have won 4:2
Director Of Intera: We are not negotiating a transfer for Kante. Inter Sporting Director Piero Ausilio commented on the Interest in Chelsea midfielder Ngolo Kante and the possible transfer of defender Milan Skrinjar to Tottenham
Lampard 3-3 with West Brom: Chelsea lost two points, we showed character. This is a big lesson for us
Abraham on 3-3 with West Brom: Chelsea made some mistakes that are unacceptable at this level
In 2011, Abramovich bought 50% of the rights to the player who played against Chelsea in the Champions League. But there will be no consequences