Bosnia and Herzegovina

NATO pomogao Sjevernoj Makedoniji, dobili opremu i novac

Iako su i same pogođene pandemijom koronavirusa, neke članice NATO pomogle su drugima, između ostalog i Sjevernoj Makedoniji, rekao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg danas u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim.

- Pozdravljam podršku našoj najnovijoj članici. To je saveznička solidarnost na djelu - rekao je Stoltenberg, saopćio je NATO, uz podsjećanje da se Sjeverna Makedonija 30. marta obratila NATO-u sa zahtjevom za pomoć.

Kao pomoć Sjevernoj Makedoniji, Mađarska je osigurala 100.000 zaštitnih maski i 5.000 zaštitnih odijela, Slovenija 200.000 maski, a Holandija testove za utvrđivanje prisustva koronavirusa, objavio je Glas Amerike.

Također, američka vlada je izdvojila 1,1 milion dolara, dok će Norveška uputiti medicinski materijal vrijedan 180.000 eura.

U sklopu borbe protiv širenja virusa, Sjeverna Makedonija koristi norvešku poljsku bolnicu, čime je udvostručen kapacitet Klinike za infektivne bolesti u Skoplju, dodaje VOA.

Football news:

Captain Valeika was born in Moscow. Russian Russian mother, father-conductor, performed with Celine Dion and still supports Spartak
Scott Makemine: Looking cuts with Zidane, Vieira, Keane. Amazing box-to-box
Jessie Lingard: Last season, I didn't force myself or set goals. It's like a new start
Fjortoft about Werner: Timo is the best talent in Europe. If Liverpool want him, he will be there
The Union was suspended from matches the forward Poltera. The player did not want to take a pay cut
Ex-Guardiola assistant: Messi will be able to play in midfield like Xavi in a few years
Kante resumed individual training at the Chelsea base