Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nogomet pobijedio geopolitičku krizu: Scena nakon utakmice između SAD-a i Irana će obići svijet

POGLEDAJTE Nakon utakmice u kojoj su Sjedinjene Američke Države slavile rezultatom 1:0 protiv Irana, američki nogometaš Antonee Robinson tješio je vidno potresenog Iranca Ramina Rezaiana te mu poslužio kao "rame za plakanje"

Iako je jučerašnji duel između Irana i Sjedinjenih Američkih Država imao nešto drugačiju najavu zbog geopolitičkih previranja između ove dvije države, scena s kraja utakmica između nogometaša jedne i druge reprezentacije oduševila je svjetsku javnost i još jednom pokazala kakvu moć spajanja i pomirenja može imati nogomet.

Naime, nakon utakmice u kojoj su Sjedinjene Američke Države slavile rezultatom 1:0 protiv Irana, američki nogometaš Antonee Robinson tješio je vidno potresenog Iranca Ramina Rezaiana te mu poslužio kao "rame za plakanje", što je scena koja je postala vrlo popularna na društvenim mrežama i koja je ujedno pokazala kakvu moć sport posjeduje.

USA’s Antonee Robinson consoles Iran’s Ramin Rezaian after America’s victory. Iran’s regime has tried hard to brainwash its people against the US, but most Americans who’ve been to Iran will tell you it’s among the friendliest places they’ve ever visited. pic.twitter.com/GbyPFMEMVL

— Karim Sadjadpour (@ksadjadpour) November 30, 2022

I dok među spomenute dvije zemlje već godinama traje geopolitička kriza, sport i nogomet su na najbolji mogući način prikazali razliku između politike i onoga što ljudi u stvarnosti jesu i predstavljaju, piše Klix.

Zagrljaj i utjeha Amerikanca prema utučenom Irancu svakako je scena koja će obići svijet i jedna od najboljih koje smo vidjeli na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.