Bosnia and Herzegovina

Nova autobuska linija "spojiće" banjalučka naselja sa UKC RS

BANJALUKA - Nova gradska linija, koja je predviđena novim ugovorom sa prevoznicima, saobraćaće preko novoizgrađene saobraćajnice na mjestu nekadašnjeg "Voćnjaka" i tako spojiti više gradskih naselja u Banjaluci sa Univerzitetskim kliničkim centrom RS.

Kako su pojasnili u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, riječ je o novoj liniji "Lauš – Paralela – Centar – Zeleni most", koja će nositi oznaku "linija broj 7".

Autobusi na navedenoj liniji saobraćaće ulicama Jovanke G. Zmijanjke, Vladike V. Nastića,  novoizgrađenom saobraćajnicom (paralelom), Zelengorskom, zatim Ulicom Ranka Šipke, kroz centar do novog mosta u Obilićevu i TO Bema. Početno stajalište linije na Laušu, poklapaće se sa početnim stajalištem linije broj "6", a kod TO "Bema" sa početnim stajalištem linije broj "13", pojasnili su iz odjeljenja.

Kako su istakli, na ovaj način će se ostvariti veza UKC-a sa naseljima Lauš i Kočićev vijenac, te Domom za stara lica i Obilićevom s jedne strane, a s druge strane povećava se broj polazaka odnosno ostvariće se bolja povezanost UKC-a sa centralnom gradskom zonom i uvezivanje sa ostalim linijama.

Inače, novim ugovorom sa prevoznicima, za koje je u toku javni poziv, predviđene su i manje korekcije u trasama nekih od linija.

Football news:

It's time to learn the names of new Borussia heroes. Now there are 17-year-old boys making goals
Paulo Fonseca: it's Important to bring Smalling back to Roma. We have only 3 Central defenders
Arteta about 2:1 with West ham: Arsenal made life difficult for themselves with losses, but they fought and believed in victory
Palace midfielder Townsend: Could have beaten Manchester United with a bigger difference. We had moments
Philippe Coutinho: I am motivated and I want to work hard to make everything work out well on the pitch
Torres on Chelsea: I Thought I could remain a top player, but I was unstable. Although there were enough successes
Neville on the broken penalty against Manchester United: an Absolute disgrace