Bosnia and Herzegovina

Nurkić: Svirani su nam smiješni prekršaji, košarka postaje balet u Evropi

Razočarenje u našem taboru je veliko, jer je izvjesno da smo ostali bez Mundobasketa, a Jusuf Nurkić nakon meča nije bio zadovoljan suđenjem.

“Imali smo svoju šansu, ali nismo je iskoristili. Teško je igrati kada sudije sude neke smiješne stvari. Posebno na kraju su neki glupi prekršaji svirani. Imali smo malo vremena za pripremu, ali dali smo sve od sebe. Možemo na neki način biti zadovoljni. Ovdje u Evropi košarka postaje balet, ovo je neko nepoštovanje od strane arbitara, očekivali smo da će biti drugačije nego u Finskoj“, izjavio je naš najefikasniji igrač u večerašnjoj utakmici sa 19 poena.

Selektor Jasmin Repeša zahvalio se navijačima na podršci, istakavši da i igrači zaslužuju aplauze za prikazano u prethodna dva meča.

“Prije svega, zahvalio bih se navijačima koji su nas bodrili cijelo vrijeme, ali i našim igračima, kojima bih i čestitao na odnosu prema reprezentaciji. Unor je učinio svoje. Imali smo previše izgubljenih lopti, dozvolili poene iz tranzicije. Na ovom nivou ne treba se to dozvoliti. Uz sve probleme koje smo imali, dečki su ipak zaslužili aplauz. Ovo je zaista šteta, u ove dvije utakmice smo pokazali da zaslužujemo više od dva poraza. Tim ima perspektivu”, rekao je Repeša koji se osvnuo i na svoj status.

“Nije isključeno da ostanemo, mogu biti ponosan kako su momci odreagovali. Bit će vremena, treba razgovarati. Znate sve, ovo je bio moj minimum. Koliko znam, Vujošević još ima ugovor, treba vidjeti kako stoje stvari po svim pitanjima.

(Vijesti.ba / SCsport)

Football news:

Real Madrid is ready to sell Ceballos for 25 million euros
Manchester United is ready to pay 120 million euros for Sancho if they get into the Champions League
Saul: if Real Madrid win La Liga, it will only be because they deserve it. VAR puts a penalty in their favor, as they put pressure on the opponent
Tiago put his house in Munich up for sale. Liverpool was Interested in him
Glushakov before the game with Spartak: I have no problems with the fans
Olivier Giroud: I'm Glad that my goal helped Chelsea win
Hulk: the Contract with Shanghai ends in December. I don't want to play in China anymore