Bosnia and Herzegovina

OKBiH: Podrška sportistima i sportskim radnicima

Na današnjem sastanku čelnika Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegvine, predstavnice Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i predsjednika tri sportska saveza iz RS razgovarano je o jačanju saradnje, kako bi se maksimizirala podrška sportistima i sportskim radnicima na entitetskom i državnom nivou.

Sastaku su prisustvovali predsjednik OKBiH Izet Rađo, potpredsjednik Marijan Kvesić, kooptirani član Izvršnog komiteta u Predsjedništvo OKBiH Milanko Mučibabić i generalni sekretar Said Fazlagić, dok su delegaciji iz RS bili ministrica Sonja Davidović, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević, predsjednik Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja i predsjednika RK Borac Banja Luka Saša Kondić, saopćeno je iz OKBiH. 

Ministarka Davidović nije krila svoje oduševljenje velikim brojem uspješno realiziranih aktivnosti OK BiH, dok je Olimpijski komitet BiH iskazao zadovoljstvo na usvajanju novog Zakona o sportu Republike Srpske, koji će u prvi plan staviti sportiste. 

Iskazana je obostrana želja za budućom kvalitetnijom saradnjom, te i zabrinutost za sport u vremenu Covid -19 pandemije, i vremenu nakon pandemije koji će sigurno biti težak za sport, navodi se u saopštenju.

Football news:

Mourinho called the defeat to Bayern Munich in 2012 the worst in his career: Real Madrid was the best team in Europe
Actor Ryan Reynolds can buy the Wrexham club from the 5th English division
Suarez wept as he left the Barca base. He said goodbye to the team's players
Barcelona will try to hire defender Athletic Nunes if Garcia's transfer fails
Havertz scored the first goal for Chelsea
Di Maria suspended for 4 matches for spitting in the direction of Alvaro Gonzalez
Each Real Madrid player refused a bonus of 1 million euros. This is a serious help - it will be easier for the club to survive the crisis